prestižna priznanja

Proglašeno 100 najboljih restorana u Hrvatskoj, među njima čak tri iz naše županije

Objavljeno: 17.10.2021. 08:42

Zadnja izmjena: 17.10.2021. 09:19

Foto: Restoran "Bernarda"

Objavljeno je 26. izdanje knjige "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti 2021/22", rezutat projekta Restaurant Croatica, na čijoj su se listi najboljih restorana u Hrvatskoj našla čak tri iz Varaždinske županije.

Projekti Restaurant Croatica i Gastronaut najstariji su brendovi poticanja kvalitete u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, a njihov je cilj istražiti koji restorani najviše odgovaraju gostima te istaknuti vodeće u zemlji. Ove se godine za taj prestižni status prijavilo oko 2.500 hrvatskih restorana, od kojih je 100 ušlo u godišnju knjigu te dobilo plakete i naljepnice "Restaurant Croatica", a među njima su varaždinski restorani Bedem i Palatin te restoran Bernarda iz Varaždinskih Toplica.

Bernarda, Varaždinske Toplice

Iako restoran Bernarda postoji tek tri godine, ovo mu nije prvo takvo priznanje – prvu plaketu "Restaurant Croatica" dobio je 2019. godine, odnosno nakon proslave svog prvog rođendana. Kako kaže vlasnica restorana Bernarda Cecelja, za njih je to značajno jer su klijenti prepoznali kvalitetu ponude. Restoran u pripremi jela koristi namirnice iz vlastite proizvodnje ili ih kupuje od lokalnih OPG-ova, a najvažnije im je da su ekološki uzgojene i netretirane pesticidima.

- Ulazak u 100 najboljih restorana Hrvatske doprinos je našem cilju, kao i turizmu Varaždinskih Toplica i Varaždinske županije. Motiv nam je bio taj da su Varaždinske Toplice u zadnjih 40 godina zapuštene, a jasno je da uz zdravstveni centar gosti traže kvalitetnu ugostiteljsku i gastronomsku ponudu. Nastavljamo s investicijama koje smo zbog pandemije bili prisiljeni prolongirati, a sve to kako bismo zadržali radna mjesta, stavljajući naše osoblje na prvo mjesto – rekla je vlasnica Bernarda Cecelja dodajući kako prate trendove u kulinarstvu te ih maksimalno nastoje prilagoditi eko proizvodnji.

Komentari