27. travanj

SAŠA MATIĆ U ARENI VARAŽDIN: '' Oliver Dragojević je heroj mog djetinjstva''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.04.2019. 17:48

Zadnja izmjena: 11.04.2019. 17:48

Dva koncerta u zagrebačkoj Areni Saša Matić rasprodao je krajem prosinca u rekordnom roku, a Matić će krajem travnja, točnije 27. travnja nastupiti i u Varaždinu.

Za portal 100posto, Saša Matić dao je veliku ispovijest u kojoj između ostalog govori i o svojem djetinjstvu. On i njegov brat Dejan rođeni su u Drvaru u Bosni i Hercegovini, gdje su proveli i dobar dio djetinjstva, te su 1985. godine stigli u Beograd. - Dejan i ja imali smo prelijepo djetinjstvo, imali smo divne susjede, svi su nas u kraju znali i voljeli su nas puno. Po cijele dane Dejan i ja provodili smo vrijeme vani, s prijateljima i najveća kazna bila je kada bi nam roditelji zabranili da izađemo van. Odrasli smo u jednoj zdravoj sredini, u ljubavi.- rekao je Matić.

U Beogradu je krenuo u glazbenu školu i počeo nastupati pred publikom i to su započeli prvi problemi. Kako je ispričao, počeli su izostanci iz škole i problemi s ocem koji se nije nikako mirio s tim da mu sin, umjesto Bacha i Chopina svira i pjeva u kafani. Ipak, uskoro su krenule i ozbiljnije svirke, a 2001. godine izdaje svoj prvi album i organizira prvi veći koncert.

 

Sa suprugom Anđelijom u braku je već 15 godina i otac je dviju djevojčica. Iako ne voli isticati svoj hendikep Matić govori: '''Majstore, riskirat ćeš! Ili ćeš biti najbolji ili te neće biti!', stav je koji sam sebi nametnuo od djetinjstva. - Nikada ne dopustite da vas netko žali, omalovažava ili vam se smije zato što ste drugačiji. Nekad je upravo ta različitost ustvari blagoslov, zato se ne trudite da se uklopite ako ste već rođeni da se ističete.- rekao je Matić za 100posto.

Kada je riječ o hrvatskoj estradi Matić ističe četiri imena: ''heroja svog djetinjstva'' Olivera Dragojevića, Petra Grašu, Gibbonija i Severinu s kojom ima i duet.

 

 

 

Komentari