VARAŽDINSKE BAROKNE VEČERI

Seksipilan pjevač koji u petak nastupa na Baroknim večerima zaludjet će Varaždinke

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.09.2018. 17:29

Zadnja izmjena: 26.09.2018. 17:30

U petak u sklopu Varaždinskih baroknih večeri u crkvi Sv. Nikole s početkom u 21 sat nastupit će švedski ansambl Naya te međunarodna zvijezda, kontratenor Yaniv D'or. 

Ansambl NAYA je sastav izvanrednih, svjetski poznatih glazbenika multikulturne pozadine osnovan u göteborgškoj operi u Švedskoj 2008. godine. Danas je skupina od osam glazbenika te surađuje s nekim od vodećih glazbenih stručnjaka poput ansambla Barrocade, s kojim su objavili zajednički album Latino Ladino.

Zahvaljujući iznimnosti svojeg glasa, kontratenor Yaniv D’Or je postao zvijezda u usponu na međunarodnoj glazbenoj sceni. Brianac i Izraelac, d’Or je studirao na Guildhall School of Music and Drama dobivši International Vocal Art Institution Prize i Gottesman Award.Na svojim koncertima izvodi solo pjesme te oratorijski i tradicionalni repertoar, a nedavno je izveo novonastalo djelo u Banqueting House u Londonu u prisustvu engleske kraljice. Yanix D'or pred varaždinskom publikom izvest će između ostaloga tradicionalne španjolske, francuske i grčke pjesme. 

 

 

Komentari