Varaždinci u svijetu

Slobodan Mikac, konzul u Švicarskoj uživa simpatije iseljenih Hrvata

Objavljeno: 17.01.2016. 18:11

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 14:16

Foto: hrvati.ch

Kao što je to najavio u intervjuu za mjesečnik 30 dana, bivši varaždinski dogradonačelnik Slobodan Mikac uspješno nastavlja poslovnu karijeru na mjestu generalnog konzula RH u Švicarskoj Konfederaciji sa sjedištem u Zürichu, a pored brojnih obaveza nalazi vremena i za druženje s iseljenim Hrvatima...

Naime, iako Slobodan Mikac najviše energije posvećuje tzv. Gospodarskoj diplomaciji, lani je za svoje prvo predstavljanje Hrvatima u Švicarskoj odabrao humanitarna zabavu u Schaffhausenu, koja je održana 27. studenoga. 

Bio je to njegov prvi posjet jednoj hrvatskoj udruzi u Švicarskoj čiji članovi su ga dočekali s neskrivenim simpatijama. Inače, kako doznajemo iz naših izvora bliskih iseljeništvu, otkako je Mikac preuzeo dužnost, više od 30 različitih tvrtki se javilo u konzulat.

Među njima je i obrt Pokos iz ludbrega, koji će, barem se tome nadaju vlasnici, dobiti posao izrade željeznih ograda za pet stambenih zgrada u Švicarskoj. 

Inače, idealnu priliku za upoznavanje s novim generalnim konzulom RH imali su i iseljeni Hrvati okupljeni na Adventskoj večeri KUD-a S. S. Kranjčević Zürich te Hrvatskog kulturnog kluba Švicarske.

Naime, njima se tijekom druženja s nekoliko riječi obratio Slobodan Mikac, koji je, nakon što se zahvalio na pozivu, izrazio nadu kako će mnoge od njih sresti i u generalnom konzulatu u Zürichu.

Komentari