Stoljetna tradicija

SAZNALI SMO Evo koja poznata lica dolaze na Svečani bal Varaždinske županije

Kao što smo već i najavljivali, 1. veljače u HNK biti će upriličen Svečani bal na temelju stoljetne tradicije, a za vas smo saznali imena nekih poznatih faca koje će prisustvovati na promociji naše županije.
Objavljeno: 22.01.2019. 10:52

Zadnja izmjena: 22.01.2019. 18:47

Kao što smo već i najavljivali, 1. veljače u HNK biti će upriličen Svečani bal na temelju stoljetne tradicije, a za vas smo saznali imena nekih poznatih faca koje će prisustvovati na promociji naše županije.

Tako će na bal doći poznati voditelj i glumac Tarik Filipović sa svojom suprugom Lejlom, zatim Miss Hrvatske Ivana Mudnić-Dujmin, operne pjevačice Lana Kos i Lidija Horvat Dunjko, te Zdenka Weber hrvatska muzikologinja te glazbena kritičarka.

Podsjećamo, na balu će se osim Varaždinskog komornog orkestra predstaviti i Varaždinske ilirske nošnje, organizirati će se i modna revija varaždinskih dizajnerica, a da gosti ne bi ostali gladni pobrinut će se nagrađivani kuhari restorana Minerva koji će ponuditi višestoljetnu gastronomsku tradiicju varaždinskog kraja uz Topličku tortu i neizostavni pjenušac.
 

Tarik Filipović - Glumac 800 kazališnih predstava, ali i voditelj HRT-ovog kviza Potjera. Inače, poznat je i po ulozi Teodora "Tea" Friščića u seriji Bitange i princeze, a medijsku slavu stekao je najprije u HRT-ovoj Skrivenoj kameri, a potom kao voditelj kviza Tko želi biti milijunaš?
 

Lejla Filipović - Osim što je poznata po tituli bivše Miss Hrvatske, najveću medijsku pozornost stekla je kao supruga Tarika Filipovića. Inače je aktivna korisnica društvenih mreža, a svoje obožavatelje nerijetko voli počastiti simpatičnim fotografijama iz svakodnevnog, privatnog života.


Ivana Mudnić-Dujmin - Ova mlada Splićanka i učenica splitske turističke škole medijsku pozornost stekla je nedavnom titulom aktualne Miss Hrvatske 2018.

 

Lana Kos - Varaždinka i jedna od najzapaženijih mladih sopranistica. Glazbenu je naobrazbu stekla u Varaždinu i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te nastavila kod uglednih svjetskih vokalnih pedagoga, a svojim osebujnim glasom i atraktivnim scenskim nastupima očarava publiku diljem svijeta.
 

Lidija Horvat Dunjko - Varaždinska je sopranistica koja je diplomirala i magistrirala solo pjevanje na Muzičkoj akademiji Zagreb u klasi Zdenke Žabčić, a usavršavala se u Beču kod Olivere Miljaković i u Zagrebu kod Dunje Vejzović. Dobitnica je mnogih državnih i međunarodnih nagrada i priznanja među kojima je i Orden reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

 

Zdenka Weber - Muzikologinja, glazbena kritičarka, predavačica, pedagoginja i diplomat. Punih 20 godina provela je u službi hrvatske diplomacije, te se 45 godina bavila muzikološkim i glazbeno publicističkim radom. Dobitnica je niza priznanja i nagrada, francuska je vitezica umjetnosti i kulture, te je dobitnica nagrada Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Komentari