MEĐUNARODNI SUDAC

U Varaždinu pravdu dijeli sudac kojeg u njegovoj zemlji nazivaju 'playboyem'

Piše: eMagazin

Objavljeno: 31.08.2022. 20:29

Zadnja izmjena: 31.08.2022. 20:30

Foto: Instagram Screenshot

Kao što smo već najavili, novi projekt međunarodne razmjene sudaca na nogometnim utakmicama najvišeg ranga kreće od sljedećeg vikenda.

Tako će po prvi puta utakmicu SuperSport HNL-a suditi bugarski suci. Utakmicu Varaždina i Gorice sudit će Radoslav Gidženov i pomoćnici Georgij Minev i Georgij Stambolžiev. Prema pisanju 24 sata, nikada nije sudio međunarodnu utakmicu, dok Prvu ligu sudi od 2018., a iza sebe ima 85 utakmica u profesionalnom rangu u kojima je podijelio 379 žutih i 17 crvenih kartona, a dosudio 18 penala.

Kako prenosi 24 sata, Radoslav nazvan je bugarskim playboyem u tamošnjim medijima, a slovi i kao modna ikona.Prema posljednjim informacijama, bugarski sudac trenutačno ljubi fitness trenericu i model Theodoru Beatrice na što upućuju naslovi poput 'Više se ne skrivaju'. Oboje su u top formi, a nedavno su istrčali maraton Vitoša 100 te su istrčali 100 kilometara završivši među prvih 300. 

'Prvi puta u povijesti'

"Prvi puta u povijesti će na utakmici HNL-a pravdu dijeliti strani suci te bugarskoj ekipi želimo uspješno suđenje. Vjerujem da će se ovakve razmjene sudaca pokazati vrlo korisnima za daljni napredak naših sudaca, prvenstveno zbog vrijednog međunarodnog iskustva koje će ovim putem dobiti. Raduje me što sudački velikani poput Kassaija odnosno Mažića, koji vodi suce na Cipru, a s kojima smo također potpisali sporazum, cijene hrvatske suce te žele na ovaj način surađivati. Vjerujem da ćemo svi imati koristi od te suradnje, da možemo učiti i napredovati kroz razmjenu iskustva i znanja", poručio je Bruno Marić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a.

 

Komentari