među najvećima u hrvatskoj

Varaždin dobiva Olimpijca i novi skate park vrijedan milijun kuna - grad domaćin ekstremnom sportu

Varaždinac Marin Ranteš koji karijeru kao BMX vozač od 2012. godine gradi u SAD-u natječući se za Red Bull, ima velike šanse 2020. godine nastupiti na Olimpijskim igrama u Japanu...
Objavljeno: 16.09.2018. 10:24

Zadnja izmjena: 16.09.2018. 10:37

Foto: Facebook / Arhiva

Na protekloj sjednici Gradskog vijeća Denis Mladenović prenio je interes krovne organizacije za ekstremne sportove za financiranjem drugog ili trećeg najvećeg skateboarding parka u Hrvatskoj, a koji bi se, zahvaljujući uspjehu kojega je Varaždinac Marin Ranteš postigao u svijetu kao Red Bullov vozač BMX-a, sljedeće godine izgradio upravo u Varaždinu.

Naime, Marin Ranteš koji karijeru kao BMX vozač od 2012. godine gradi u SAD-u natječući se za Red Bull, ima velike šanse 2020. godine nastupiti na Olimpijskim igrama u Japanu, budući da je free style vožnja BMX-a priznata kao Olimpijska disciplina. Svjetska krovna organizacija za ekstremne sportove „FISE“ i hrvatska krovna organizacija „Panonian Challenge“ iz Osijeka zbog toga imaju namjeru Marinu osigurati što bolje uvjete za trening u Hrvatskoj ali i općenito popularizirati BMX, skateboarding i rolanje.

- Bila bi to zapravo izgradnja potpuno novog skateboarding parka u Varaždinu, koji bi se zbog veličine možda morao i izmjestiti iz Parka mladih. Dobili smo prve skice i oni bi uložili najmanje 100.000 eura, dok bi Grad Varaždin trebao sufinancirati izgradnju s ne više od 150.000 kuna - pojasnio nam je Denis Mladenović. Gradonačelnik Čehok je na sjednici prihvatio inicijativu - Skate park nije dirnut 12 godina otkako smo ga napravili, kada je Grad pomogao i Marinu. Zove me jako puno mladih ljudi i možda to još ove godine 'stisnemo' u proračun, rekao je. 

Bio bi to, dodaje Mladenović, drugi ili treći najveći skateboarding park u Hrvatskoj. Možda veći i od onoga u Zagrebu, a grad Varaždin time bi u budućnosti postao domaćin prestižnim natjecanjima u ekstremnim sportovima, koja privlače ljude iz cijelog svijeta i od značajnog su interesa za velike sponzore poput Red Bulla. Ranteš je prve korake počeo upravo u Varaždinu, na skateboarding parku koji je izgrađen 2005. za daleko manji iznos, a sada bi u rodni grad mogao dovesti kremu ekstremnih sportova u svijetu.

Komentari