SPOMEN

Odana počasti poginulom "Tigru" Josipu Magašu iz Prigorca

Objavljeno: 23.04.2020. 20:18

Zadnja izmjena: 23.04.2020. 20:23

Dragovoljci i veterani Domovinskog rata iz Grada Ivanca i Varaždinske županije na varaždinskom su groblju odali počasti poginulom "Tigru" Josipu Magašu iz Prigorca.

U prigodi 28. obljetnice pogibije hrvatskog branitelja Josipa Magaša iz Prigorca, izaslanstvo Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždinske županije i Ogranka Ivanec u četvrtak se na posljednjem počivalištu na groblju u Varaždinu polaganjem spomen-buketa i paljenjem svijeća trobojnica prisjetilo njegove žrtve u stvaranju Hrvatske.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, komemoraciji je nazočilo tek uže vodstvo udruge Varaždinske županije i Grada Ivanca, a na očuvanju tradicije i sjećanja na njezina oca zahvalu je uputila Josipova kćerka Maja.

Iz istog su razloga, odnosno pandemije korona virusa, odgođeni 6. dani sjećanja na Josipa Magaša, koji su se u suorganizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Ivanec i Udruge građana Prigorec trebali održati nedjelju, 26. travnja. S obzirom na to da na memorijalu u najvećem broju sudjeluju djeca, u planu je da se održi s početkom nove školske godine.

Josip Magaš bio je pripadnik 1. gardijske brigade Tigrovi, poginuo je 23. travnja 1992. godine u obrani Livna i jedan je od sedmero poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, rođenih na područja Grada Ivanca.

 

Komentari