U Hrvatskoj je danas 60 novozaraženih, 1282 ukupno. Prema informacijama civilnog stožera, 51 posto je muškaraca, 49 posto žena i dvoje više preminulih - jedan je stariji muškarac iz Šibensko-kninske županije i jedan je 1974. godište koji je umro u zagrebačkoj bolnici.

 - Na respiratoru je 35 bolesnika. Imamo 352 hospitaliziranih i 167 izliječenih, rekao je Beroš. 80 medicinskih sestara i tehničara je zaraženo u Hrvatskoj - dodao je Capak.

- Umrla je mlađa osoba koja nije imala neke značajnije kronične probleme. Upozoravali smo na to. Idemo u sljedeću fazu. Želim upozoriti da nije pravilo da mlađi teže obolijevaju, ali da ima izuzetaka. I zato govorimo da i mlađi trebaju ostati doma i da mogu teško obolijevati - rekla je Markotić.

Što se otvaranja tržnica tiče, Božinović je rekao kako bi se ta odluka trebala iskristalizirati do kraja dana .- Ja očekujem da će svi poslati do kraja dana sve potrebne informacije i onda ćemo ići s odlukom o otvaranju tržnica uz strogo pridržavanje svih propisanih mjera jer vidimo da je naša krivulja još uvijek uzlazna, osciliramo na dnevnoj bazi, ali svako pretjerano opuštanje su svojevsrtan rizik da nam broj počne jače rasti. Zato apeliram na sve građane i svima se zahvaljujem, onima koji se pridržavaju mjera, da i dalje to čine - rekao je Božinović.

Komentari

07.04.2020. 14:26h Zadnja izmjena: 07.04.2020. 14:33