na pomolu nova investicija

Amerikanac Rick Santorum poručio: ''Ukloniti ću bale iz Varaždina!"

U Hrvatskoj je boravio Rick Santorum, američki biznismen koji se prije dvije godine detaljnije upoznao s tehnologijom obrade otpada, a sada će tu novu tehnologiju isprobati - upravo u Varaždinu u partnerstvu s C.I.O.S.- om.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.10.2018. 12:49

Zadnja izmjena: 13.10.2018. 13:07

Foto: Rick Santorum,/Facebook

Prema pisanju Jutarnjeg lista, u Hrvatskoj je boravio Rick Santorum, američki biznismen koji se prije dvije godine detaljnije upoznao s tehnologijom obrade otpada, a sada će tu novu tehnologiju isprobati - upravo u Varaždinu u partnerstvu s C.I.O.S.- om.

U intervjuu koji je Rick Santorum dao za Jutarnji, objašnjava kako je upravo u Varaždinu uz pomoć Jefforya Blackarda, vlasnika tvrtke Blackard Global Inc. našao potrebne preduvjete za razvoj ove prijelomne tehnologije, odnosno pretvaranje otpada u gorivo za proizvodnju energije.

- Stroj bi trebao biti postavljen do kraja godine. On je na samome kraju tehnološkog procesa: kamioni dovoze otpad, izdvajaju se dijelovi koji ne gore, metali, staklo, a ostalo se prerađuje, sav organski otpad, papir, plastika i ulazi u stroj. C.I.O.S ima sve osim završnog stroja, što je divna stvar u ovom partnerstvu - objašnjava Santorum i dodaje kako bi Hrvatska mogla postati lider u obradi otpada.

- U Varaždinu sam vidio stotine, ako ne tisuće bala otpada. I s njima nemate kamo. A ovim ulaganjem možete ukloniti taj otpad, lišiti se lignita koji uvozite iz Rusije. Možemo vašu zemlju učiniti još čišćom, kreirati nove poslove - za Jutarnji je rekao Santorum. 

 

 

 

 

 

Komentari