na klinici fran mihaljević

Analiziraju se pozitivni uzorci iz Varaždina kako bi se utvrdilo je li u pitanju novi soj virusa

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.12.2020. 09:53

Zadnja izmjena: 22.12.2020. 09:58

Foto: ilustracija/arhiva

Na zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" stigli su prvi uzorci pozitivnih na covid-19 iz Varaždina kako bi se analizom utvrdilo radi li se o novom soju virusa, a analiza će se provoditi i na uzorcima iz Zagreba, piše jutarnji.hr.

- Kad vidimo kako je na području Varaždina snažno išla uzlazna linija, snažno iznad Hrvatske, nitko tko se razumije u viruse ne može se oteti dojmu da to ne može imati veze samo s nepoštovanjem mjera jer slične situacije, barem prema spoznajama koje su postojale, bile su i u drugim područjima u Hrvatskoj, pa se ta brojka nije tako dizala - rekla je između ostalog Alemka Markotić za Jutarnji i time dala naslutiti kako postoji sumnja da se u Varaždinskoj županiji pojavio novi soj virusa.

Ipak, predstavnici županijske vlasti ovakve pretpostavke ne žele komentirati. - Apsolutno nikakvu informaciju o moguće novom soju virusa nismo dobili. Nitko nam nije rekao da uopće postoji sumnja u to, a kamoli da bilo što poduzmemo. Jedine su činjenice da brojevi ovih dana padaju, iz čega ne nalazimo da bi bilo neke razlike u soju virusa. Komentirati nešto što nije dokazano je samo pretpostavka, a pretpostavljati u ovo vrijeme bilo što jako je nezahvalno - rekao je za Jutarnji Robert Vugrin, načelnik stožera Civilne zaštite. 

 

Komentari