Za sada nema nikakvih naznaka da bi štrajk učitelja trebao završiti. Podsjetimo, nakon cirkularnog štrajka nastavni su djelatnici krenuli u generalni štrajk i ne odustaju od zahtjeva za povećanjem koeficijenta za 6,11%.

Ono što jest sigurno je to da dogovor između Vlade i sindikata, barem kolko je za sada poznato, još nije na pomolu, a djeca će svakako propuštenu nastavnu morati nadokaditi - bilo skraćivanjem školskih praznika, organiziranjem nastave subotama ili produljenjem školske godine.Iz Ministarstvo znanosti i obrazovanja nemaju konkretan odgovor što će se dogoditi ukoliko roditelji neće slati djecu u školu subotama ili za vrijeme praznika, budući da svaki roditelj ima pravo ispričati svoje dijete.

Dodatan se problem pojavio kod maturanata jer ispiti države mature počinju već 17.lipnja tako da je nemoguće nastavu održavati dalje u tom terminu. Najcrnji scenarij bio bi taj da se matura odgodi, a da upisi na fakultet budu tek u kolovozu. 

Pitamo vas u anketi, hoćete li svoje dijete slati na nadoknadu subotama, za vrijeme praznika ili pak nakon predviđenog kraja nastavne godine.

 

Hoćete li svoje dijete slati na nadoknadu subotama, za vrijeme praznika ili pak nakon predviđenog kraja nastavne godine?

Rezultati ankete (1535 glasova)

Prikaži sve ankete

Glasovanje je završeno

Da

20%

Ne

67%

Ne znam

12%

Komentari

21.11.2019. 08:37h Zadnja izmjena: 21.11.2019. 08:37

Foto: Ilustracija