potresna ispovijest

Antolić Vupora: Bila sam studentica, vozač vozila Hitne pomoći pokušao me silovati

Na SDP-ovoj konferenciji za medije na temu "Zaštitimo žene žrtve nasilja!" zastupnica Barbara Antolić Vupora otkrila je i vlastito mučno iskustvo...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.01.2021. 11:39

Zadnja izmjena: 28.01.2021. 11:41

Izvor: N1

Na SDP-ovoj konferenciji za medije na temu "Zaštitimo žene žrtve nasilja!" predsjednica županijskog SDP-a i zastupnica Barbara Antolić Vupora otkrila je i vlastito mučno iskustvo koje je doživjela u vozilu hitne pomoći, prenosi N1.

Antolić Vupora rekla je nakon konferencije za N1, kako o tom mučnom, strašnom iskustvu dosad nije nikome govorila. -Tad sam kao studentica bila na putu do bolnice u vozilu Hitne pomoći. Vozač je došao i pokušao me silovati, bila sam u polusvjesnom stanju i obranila sam se. Kad je vidio da neće uspjeti, odustao je i završila sam u bolnici, a nije mi palo na pamet to tad reći, ni bolnici ni doktoru, nikome “, rekla je za N1 i dodala kako država mora nakon svega toga razmisliti kako zaštititi žrtve ne samo u onom dijelu prijava, nego u samom sudskom procesu. SDP stoga traži da se zakonski rok od tri mjeseca za prijavu seksualnog napastvovanja izmijeni odmah.

Komentari