dan pobjede

Antolić Vupora zapalila svijeću poginulima: 'U strahu od novih nevolja vidimo i tračak nade'

Objavljeno: 04.08.2022. 15:48

Zadnja izmjena: 04.08.2022. 15:52

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, svijeću kod spomen obilježja na Varaždinskom groblju zapalila je i predsjednica SDP-a Varaždinske županije, saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora.

Antolić Vupora naglasila je kako stranka kojoj pripada, kao i županijska organizacija koju predvodi, vodi posebnu brigu da se dostojno obilježavaju sjećanja na događaje u kojima su za dobrobit domovine položeni životi.

- Nažalost, danas živimo u strahu od novih ratnih nevolja, ali i drastičnog pada standarda. Itekako se stoga svi zajedno u Hrvatskoj moramo truditi i ustrajati da osiguramo što bolju budućnost života, kako naši mladi ne bi morali odlaziti u inozemstvo. Tračak nade bude nam investitori poput onih koji dolaze u Gospodarsku zonu Brezje, o čemu smo govorili jučer na otvaranju nove ceste, ali i svih oni koji širom Hrvatske žele ulagati u poljoprivredu – poručila je između ostaloga Antolić Vupora, koja je nazočila i obilježavnju Dana pobjede u atriju županijske palače, zajedno s gradonačelnikom Nevenom Bosiljem.

'Više dobro volje!'

Bosilj je tom prilikom podsjetio na izreku Winstona Churchilla: „U ratu odlučnost, u porazu prkos, u pobjedi velikodušnost, a u miru dobra volja.“ Istaknuo je kako upravo današnji i sutrašnji datum pokazuju velikodušnost koju smo znali pokazati u pobjedi, ali, nažalost, pokazujemo premalo dobre volje sada u miru.

- Moramo više razgovarati, pokazati više zajedništva, imati rasprave argumentima, te na temelju njih donositi zaključke – zaključio je Bosilj.

Komentari