pitanje tri odlične lokacije

Aquacity kao gradski ugostiteljski "holding"?

Objavljeno: 19.02.2018. 11:12

Zadnja izmjena: 19.02.2018. 11:18

Foto: ilustracija

Prema odgovoru dogradonačelnice Sandre Malenice SDP-ovom vijećniku Bruni Isteru, posve je izvjesno da će se na mjestu bivšeg popularnog Aquamarina ponovno otvoriti neki kafić. Ugostiteljstvo, uz druge komercijalne sadržaje, Malenica je najavila i u prostoru nedavno kupljene Varteksove robne kuće. 

S obzirom da bi, s druge strane, Parkovi uskoro mogli ostati bez mogućnosti upravljanja kafićem popularno zvanim „Tri mrtvaca“ kod staroga groblja, ovih dana u gradskim kuloarima pojavila se zanimljva ideja/pitanje – ne li bilo možda bilo dobro da ugostiteljskim sadržajima na sve tri lokacije (nesumjivo odlične!) upravlja jedina gradska tvrtka čija je to primarna djelatnost – Aquacity d.o.o.? Nova uprava Aquacitya navodno već ima ambiciju javiti se na natječaj za preuzimanje „Tri mrtvaca“ (Caffe bar Aleja), ukoliko novi Zakon o komunalnom gospodarstvo Parkovima to više neće dopuštati. Tom tvrtkom od prošlogodišnje smjene vlasti upravlja gradski revizor Dražen Hrain, koji je nedavno za eTV najavio i prilično ambicioznu ljetnu sezonu na Aquacityu.

Kako su tom prilikom naših novinari mogli saznati, Hrainov plan je dio prihoda osigurati od reprezentacije gradskih tvrtki i ustanova, a onda očekuje da će svoje napraviti, nakon više od desetljeća – konačno organizirana ljetna sezona. Već je započelo djelomično uređenje obale, a do otvorenja sezone 1. svibnja planira se otvoriti i terasa na vodi. U međuvremenu potpisani su ugovori s ključnim dobavljačima, zaposlena su četiri kuhara, tri konobara, voditelj poslovanja i osoba za održavanje, te je sklopljen ugovor s Kerekesh Theatrom za ljetno održavanje predstava. Otvorit će se i dječji kamp, a plan im je svakodnevno imati živu glazbu, sportska događanja, i t. sl. Restoran već radi, a ukoliko će sve ići prema planu, Hrain je izjavio kako očekuje da bi do kraja godine Aquacity napokon mogao postati stabilan i profitabilan.

Bude li tako, nitko sretniji od Varaždinaca, a o ovoj drugoj temi zasigurno bi još moglo biti govora...

Komentari