Jedan od prvih poteza gradske vlasti na početku mandata bilo je preuzimanje upravljanja Aquacityem, nakon čega je uz velike kontroverze uslijedila i obnova Dravskih bazena. Iza jednoga i drugog kupališta duga je, burna i ne naročito blistava povijest, duža i od najdužih sapunica, koja baš kao i kakva sapunca protiče uz neočekivane obrate i veliku pozornost javnosti.

Pozornost javnosti, one na društvenim mrežama, tako je ovih dana privukla rasprava proizašla iz odluke gradske vlasti – da Aquactiy upravlja kafićem u prostoru dosadašnjeg Gastrocomovog „Ritza“, kojemu je istekao ugovor. Jedan od suvlasnika Gastrocoma, Zlatko Vidaček, gradsku vlast prozvao je za "želju za stjecanjem profita na teret poreznih obveznika“. - Tvrtka Gastrocom bila je spremna na ulaganje u taj prostor, ako bi isti dobila na javnom natječaju – glasi komentar koji je Vidaček zalijepio na Facebook stranicu „Varaždinci za Čehoka“, dodavši s dozom ironije kako bi gradska vlast centar mogla oživjeti preuzimanje svih slobodnih prostora u centru grada. Na stranici „Varaždinci za Čehoka“ Vidačeku nisu ostali dužni, te je ubrzo stigao odgovor u obliku novinarskog članka iz svibnja 2017. godine koji sadrži fotografije smeća i obrasle trave na Aquacityu, a uz komentar kako time žele javnost podsjetiti „na ne tako davnu prošlost kada je Gastrocom upravljao Aquacityem“. Vidaček je odgovorio kako je Gastromov program ulaganja u Aqaucity bivša gradska vlast pospremila u ladicu, dok će aktualna vlast "morati pokazati ekonomski rezultat trenutnog ulaganja".

>>Aquacity kao gradski ugostiteljski "holding"?

Vijest da će Aquacity preuzeti vođenje kafića na mjestu dosadašnjeg „Ritza“ ovih dana dospjela je u žižu interesa politike i javnosti, međutim ideja da se oko Aquacitya formira svojevrsni gradski „ugostiteljski holding“ kako bi kupalište bilo održivo - stara je najmanje godinu dana. Još uoči prve sezone otkako je nova uprava preuzela Aquacity, postojala je bojazan da sezonsko - ljetno prihodovanje Aquacitya, unatoč ulaganjima i novim sadržajima, vjerojatno neće moći pokrivati cjelogodišnji pogon sve skuplje ugostiteljske radne snage, a kamoli investicije. Već tada se spominjao kafić u sklopu nove knjižinice, ali i kafić u sklopu gradskog kina, čak i popularnozvani "Mrtvac" u vlasništvu Parkova. - To više nije restoran koji bi danas mogao konkurirati velikim salama, a zimi je preko tjedna slab promet jer se nalazi izvan grada - izjavio je krajem siječnja ove godine Čehok o Aquacityu, otkrivši već tada da se razmišlja o sezonskom "preseljenju" zaposlenika. ...

Komentari

25.02.2019. 08:53h Zadnja izmjena: 25.02.2019. 08:54