U prostorijama FOI-ja potpisan je Ugovor o strateškom partnerstvu između digitalne agencije Arbona i FOI-ja. Ugovor su potpisali Neven Vrček i dekan FOI-ja i Sandro Lazarić, direktor Arbone.

Arbona i FOI žele podići razinu obrazovanja studenata na višu razinu mnogobrojnim zajedničkim aktivnostima kroz koje će studenti FOI-ja imati priliku uz redovna predavanja biti uključeni u praktični dio poslovnog svijeta uz mentorstvo stručnjaka iz Arbone.

- Želja nam je dati studentima praktična znanja iz realnog sektora već za vrijeme studiranja kako bi nakon završenog studija bili spremni integrirati se u poslovnu zajednicu. Uključiti ćemo se u brojne projekte na fakultetu kako bi studenti uz teoretska dobili što više praktičnih znanja na realnim primjerima - rekao je direktor Arbone Sandro Lazarić i dodao kako će se ovom suradnjom najboljim studentima biti dodijeljene nagrade za izvrsnost tijekom akademske godine te će imati priliku u Arboni pronaći radno mjesto nakon studija.

Ovim strateškim partnerstvom, FOI nastoji ojačati suradnju s gospodarskim sektorom, a sve u cilju stvaranja boljih uvjeta za stjecanje znanja, prakse i iskustva za oko 2800 studenata, koliko ih se godišnje kod nas obrazuje, naglasio je dekan FOI-ja prof. dr. sc. Neven Vrček. U okviru ove suradnje Arbona će opremiti jednu laboratorijsku dvoranu na FOI-ju novom opremom, koja će poboljšati standard i uvjete u kojima se nastava odvija, istaknuo je Dario Horvat, član uprave tvrtke Arbona. 

Komentari

26.09.2019. 12:45h Zadnja izmjena: 26.09.2019. 12:47