konferencija za medije

Avar: Žao mi je što brzih testiranja nije bilo ranije, mogla se spriječiti eskalacija

Zlatan Avar, zamjenik gradonačelnika i načelnik gradskog stožera Civilne zaštite održao je danas konferenciju za medije i osvrnuo se na odluku Nacionalnog stožera da se krene s brzim testiranjem u velikim tvrtkama u Varaždinu.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.12.2020. 14:23

Zadnja izmjena: 09.12.2020. 14:58

Foto: Luka Šalamun

Zlatan Avar, zamjenik gradonačelnika i načelnik gradskog stožera Civilne zaštite održao je danas konferenciju za medije i osvrnuo se na odluku Nacionalnog stožera da se krene s brzim testiranjem u velikim tvrtkama u Varaždinu, počevši od Calzedonie. 

Kako je izvijestio Avar, gradski stožer je još 19.studenog poslao apel Nacionalnom stožeru da se krene s brzim testiranjem u glavnim žarištima u Varaždinskoj županiji. - Mi smo javno apelirali već više od tri tjedna da su industrijski pogoni žarišta koja treba gasiti. To nisu kafići, sportski centri ni kazalište. Mi smo i dalje spremni sufinancirati dio troška ukoliko se to prihvati, a sada se točnim pokazalo to što smo mi cijelo vrijeme govorili - rekao je Avar i dodao kako je Čačić ''uljepšao situaciju'' kada je rekao da je došlo do izravnanja krivulje i blagog pada novozaraženih. - Dan kada smo zatvorili kafiće i sportske centre mali smo u prosjeku 182 zaražena, a u dva tjedna imamo prosječni broj zaraženih 272 što pokazuje rast, a ne pad - rekao je Avar. 

Kako je rekao, žao mu je što se ova testiranja nisu dogodila ranije jer se prema njegovim riječima mogla spriječiti eskalacija u Varaždinu i Varaždinskoj županiji. - Nadam se da je ovo početak novog poglavlja i da ćemo odrđeni broj pozitivnih ljudi koje ćemo zbrinuti i poslati u izolaciju i da do daljnje eskalacije neće biti - završio je Avar. 

 

Komentari