reakcija

Bakić: Jedini sam unio svoj novac u ostatke giganta koji su Varaždinci zabili u zemlju!

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.08.2022. 09:38

Zadnja izmjena: 16.08.2022. 09:38

Nakon što je gradonačelnik Neven Bosilj najavio da će Grad Varaždin ovršiti Varteks uslijed ostavke predsjednika uprave i nadzornog odbora, a pod obrazloženjem kako se vjerovnici ne mogu dogovoriti oko podjele novca od nekretnina, oglasio je i najveći pojedinačni dioničar Varteksa Nenad Bakić.

Bakić u svojem obraćanju na društvenim mrežama između ostalog piše kako je jedini unio svoj novac u spašavanje ''ostataka giganta kojeg su Varaždinci zabili u zemlju'' što sada naziva (vlastitim) 'glupim pothvatom''.

- S druge strane, malo je falilo da ostvarimo planove i onda bi ovo bio jedan od najnevjerojatnijih uspjeha ikada - napisao je Bakić.

Za Bosiljeve tvrdnje kako se dioničari pokušavaju dokopati imovine pak tvrdi da su - laži.

- Potpuno je pravno i životno nemoguće da bi se netko mogao dokopati ikakve imovine ako je 5. ili 6. u hipotekarnom redu. Potpuno je suludo da bi netko uništavao svoju imovinu (kao diničar) koju je stekao uplatom u gotovini tako da 'uništava kompaniju' i nekom 'drži lojtre', Bosilj je čini se još na saznanjima kumrovečke škole kako život funkcionira - piše Bakić.

'Najgori mogući trenutak'

U nastavku priopćenja Bakić navodi kako je Grad Varaždin ovršio Varteks u 'najgorem mogućem trenutku'.

- S druge strane, Grad je ovršio kompaniju u najgorem mogućem trenutku, većinom za dug koji je nastao ranije, te velikim dijelom ilegalno (ali u zastari, 'što ćeš'). Ja nikad nisam ovršio kompaniju iako mi je dug 15 puta veći - napisao je.

Bakić se konkretno osvreće na Bosiljev napis na društevnim mrežama u kojem piše kako su Varteks u stanje u kojem danas jest doveli, kako je naveo: "patološke spodobe, lovci u mutnom, gradski politički manipulatori, režimske ulizice, razno razni 'menedžeri' i skorojevići bez temelja i jučer rođeni lažni 'spasitelji posrnule firme'.

Komentari