žene u biznisu

Antolić Vupora privatni biznis prenijela na kćerku, evo što je još otkrila

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.09.2022. 18:41

Zadnja izmjena: 12.09.2022. 18:41

Foto: Arhiva

Na konferenciji o ženama i poduzetništvu koja se održala u prostorijama Varaždinske županije sudjelovala je i saborska zastupnica te predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora koja je u panel raspravi ispričala priču o tome kako je uspjela balansirati između privatnog i poslovnog života.

Osim što je politički aktivna, Antolić Vupora vlasnica je Doma za starije i nemoćne osobe 'Sv. Ana', a kako je otkrila u izlaganju, poslovanje je predala svojoj kćerki jer je, kako kaže, biti političarka i poduzetnica jedna 'eksplozivna smjesa'.

- Ako se želite baviti politkom, izađite van iz posla. Ja sam sebi politikom donijela da su mi hijene pokušale uništiti posao - rekla je između ostalog Antolić Vupora.

'Zaduživali smo se kod zelenaša'

Otkrila je i neke detalje iz djetinjstva, odnosno ispričala da se njezina obitelj bavila ugostiteljstvom i niskogradnjom. Kako je rekla, bilo je situacija da su se morali i zaduživati kod 'zelenaša' jer tada krediti nisu bili dostupni.

- Svaki novac koji je došao u kuću išao je na proširenje poslovanja, a s vremenom posao koji radiš nije više posao nego to postane način života - rekla je saborska zastupnica.

Uzlazna karijera

Barbara Antolić Vupora rođena je u Sloveniji i predstavnica je slovenske nacionalne manjine Varaždinske županije. 2018. godine je na unutarstranačkim izborima pobjedila Dubravka Bilića i postala predsjednicom županijskog SDP-a.

Organizacija pod njezinom vodstvom ostvarila je povijesni rezultat u gradu Varaždinu, izborom Nevena Bosilja za gradonačelnika, a godinu dana ranije postala i saborska zastupnica.

Dom za starije i nemoćne osnovala je 2014., danas ostvaruje 3,4 milijuna kuna prihoda, te zapošljava oko 30 djelatnika.

Komentari