sve završilo na sudu

Nakladnik: "Prga me na radnom mjestu udario šakom u glavu" Glumac: "On laže"

"Poznati varaždinski glumac Marinko Prga šakom me udario u glavu", tvrdi Robertino Bartolec iz nakladničke Kuće Modernist, koji je Prgu već prijavio za nasilje, ali i vrijeđanje…

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.06.2020. 11:40

Zadnja izmjena: 01.06.2020. 13:40

"Poznati varaždinski glumac Marinko Prga šakom me udario u glavu", tvrdi Robertino Bartolec iz nakladničke Kuće Modernist, koji je Prgu već prijavio za nasilje, ali i vrijeđanje…

Do incidenta je navodno došlo 21. svibnja prilikom domjenka koji se održavao na terasi jednog ugostiteljskog objekta, a varaždinski nakladnik naglašava kako će na sudu o svemu posvjedočiti više svjedoka. Svjedoci na strani Bartoleca, a jedan od njih je Predrag Daraboš, kažu kako je Prga biciklom uletio na terasu, te najprije Bartolecu rekao kako će ga „prebiti, razbiti i počupati mu svu kosu“, nakon čega mu je opsovao majku i nazvao ga „bolesnim smećem i Čehokovom špijom“.

- Nakon toga je gospodin Bartolec dobio udarac šakom u glavu, prilikom čega su mu razbijene naočale – kažu oni s kojima smo razgovarali.

To on laže. Ja ga nisam udario šakom u glavu i tu staje razgovor. Ne bih o tome razgovarao.Marinko PrgaVaraždinski glumac i aktivist

Za komentar smo pitali i Marinka Prgu, no on nam nije htio reći ništa više od toga da Bartoleca nije udario šakom u glavu.

- To on laže, ja ga nisam udario šakom u glavu i tu staje razgovor i o tome ne bih razgovarao. Razgovarajte s očevicima, ja njega nisam udario šakom u glavu - kratko nam je rekao Prga u telefonskom razgovoru.

Robertino Bartolec, s druge strane, tvrdi da se dogodio „izbezumljen i siledžijski napad dotičnog gospodina, ničim izazvan“.

- To se dogodilo na mojem radnom mjestu, a sve činjenice i afirmativni svjedoci dio su tužbe mojeg odvjetničkog ureda. Prema uputi odvjetničkog ureda, ne mogu vezano uz to davati izjave za medije – rekao je Bartolec.

- Tek ću reći da prezentiram Varaždin na najvišoj umjetničkoj razini, i da je to moja misija u kojoj me nikakvo bezumlje i siledžijstvo neće spriječiti – dodao je Bartolec.

Prema izjavama svjedoka, do sukoba je došlo zbog prepirke oko gradonačelnika Ivana Čehoka.

Komentari