gradska agencija za eu fondove

eTV - Bedeković: Zatekli smo jedan EU projekt, sada ih je u tijeku 30, a riješit će se i bale

Bedeković kaže kako je po preuzimanju dužnosti u evaluaciji zatekao svega jedan projekt, dok ih je sada pokrenuto 30-ak...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.06.2022. 12:00

Zadnja izmjena: 10.06.2022. 12:28

U eTV studiju danas je gostovao Željko Bedeković, predsjednik uprave gradske agencije za EU fondove, točnije Razvojne agencije Sjever Dan, koji je istaknuo uvjerenje kako će zelena i digitalna tranzicija, što je smjer koji si je Agencija zadala, postići uspjeh.

Bedeković kaže kako je po preuzimanju dužnosti u evaluaciji zatekao svega jedan projekt, dok ih je sada pokrenuto 30-ak. Oni koji su najbliži realizaciji vrijede oko 25 milijuna, a Bedeković je izdvojio izdvojio projektiranje dječjeg vrtića u Koprivničkoj, te otkrio gdje će se graditi novi vatrogasni centar.

- U veljači smo na Nacionalni program oporavka i otpornosti prijavili pripremu projektno - tehničke dokumentacije za izgradnju dječjeg vrtića u Koprivničkoj. Radi se o 1500 kvadrata, deset odgojnih skupina za 170 djece, a vrijednost projekta je oko 700 tisuća kuna. Vatrogasci su prijavili Centar vatrogasne djelatnosti koji bi se gradio kraj Gumiimpexa. Vrijednost projektiranje je 1, 4 milijuna kuna - rekao je Bedeković.

Projekti u Graberju i Gojancu

Pokrenuta je i obnova jednog dijela dvorane u Graberju kao i izgradnja dječjeg vrtića u Gojancu.

- Prijavili smo rekonstrukciju parketa i opreme u Grabjeru, a ukupna vrijednost projekta je 1,4 milijuna kuna. To smo prijavili kod Ministarstva turizma, a za dječje igralište u Gojancu smo kod LAG-a Sjeverozapad prijavili izgradnju igrališta vrijednosti 400 tisuća kuna. 

'Stavljamo naglasak na zeleno'

Bedeković je istaknuo uvjerenje kako će u mandatu ove vlasti biti riješen problem bala u Brezju, a biti će, kako kaže, i postignut uspjeh u povlačenju sredstava za zelenu i digitalnu tranziciju.

- Što se tiče samih EU fondova, Grad Varaždin je stavio naglasak na zeleno i digitalno i cijela Europska unija je naglasak stavila na to. Nastavljaju se projekti sortirinice i reciklažnog dvorišta. Kao što vidimo, ova gradska vlast će riješiti i problem bama koji tu postoji već dugi niz godina. Prijavljen je i projekt izgradnje polupodzemnih spremnika kod Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, grad se bavi zelenom infrastrukturom i digitalizacijom prometa tako da taj zeleni smjer, smjer digitalizacije je dobar smjer i u tom smjeru Grad Varaždin ide - istaknuo je Bedeković.

O načinu na koji vodi agenciju zaključno je rekao:

- Ono što je moja ideja jest da ni jedan natječaj ne smije proći, a da ga mi ne analiziramo, predstavimo gradonačelniku i zamjeniku i da oni odluče da li da ga prijavljujemo ili ne. I upravo zato tim tempom toliko projekata i prijavljujemo - završio je Bedeković.

 

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao Željko Bedeković možete pogledati ovdje.

 

Komentari