ODGOVOR IZ MINISTARSTVA

Beroš odgovorio Antolić Vupori: Pet respiratora upravo se dostavlja u varaždinsku bolnicu

Objavljeno: 22.04.2021. 14:47

Zadnja izmjena: 22.04.2021. 14:47

Nakon što je Barbara Antolić Vupora, SDP–ova saborska zastupnica i kandidatkinja za županicu izjavila kako je situacija u varaždinskoj bolnici alarmantna te kako će liječnici morati birati koga će staviti na respirator zbog manjka istih, oglasilo se Ministarstvo zdravstva.

Kako navodi Index, iz Ministarstva zdravstva odgovaraju kako su te tvrdnje netočne te kako se promptno osiguralo pet respiratora koji se upravo dostavljaju u Opću bolnicu Varaždin.

- U trenutku kada  je signalizirano iz OB Varaždina da nedostaju tri respiratora, istog trena smo reagirali i putem naše mreže koordinatora osigurali pet respiratora, 3 iz KBC-a Zagreb i 2 iz KBC-a Sestre milosrdnice. Ovom prigodom, zahvaljujem se ravnateljima tih bolnica kao i našim koordinatorima na terenu koji su, kao i uvijek, osigurali u vrlo kratkom roku potrebne uređaje. Zahvaljujem oporbi na brizi.  Naši pacijenti niti u jednom trenutku nisu ostali bez respiratora, poglavito tijekom COVID-19 epidemije, a neće niti sada - rekao je ministar Vili Beroš.

Komentari