očitovanje

Biskup odgovorio je li mislio na tzv. klečavce kada je rekao: 'Kad moliš, uđi u svoju sobu...'

Objavljeno: 25.02.2023. 17:51

Zadnja izmjena: 25.02.2023. 18:03

Foto: Biskup Bože Radoš i umirovljeni biskup Josip Mrzljak

Mnogi hrvatski mediji jučer su prenijeli dijelove propovijedi varaždinskog biskupa Bože Radoša, za koje su pretpostavili da se odnose na klečanje i moljenje kakvo se u posljednje vrijeme susreće na glavnome zagrebačkom trgu.

Biskup je između ostaloga rekao: "Kako molimo? Isus nam kaže: 'Nemojte moliti kao farizeji, na javnim mjestima, po trgovima.' Kada moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i u tom potpunom mraku Otac vidi kako moliš. Neka nam to bude izazov – upitajmo se kako molimo."

Varaždinska biskupija danas se oglasila priopćenje, u kojem je odlučila pojasniti na što je biskup točno mislio. 

- Propovijed biskupa Radoša nije bila upućena ni jednoj, konkretnoj skupini vjernika i molitva krunice na javnim prostorima nije bila tema propovijedi. Način komunikacije biskupa Radoša tijekom propovijedi nije prozivanje osoba ili skupina ljudi, već tumačenje Božje riječi - napisali su između ostaloga.

Cijelo priopćenje pročitajte ovdje:

Varaždinski biskup Bože Radoš na Pepelnicu, 22. veljače 2023. godine, slavio je svetu misu u varaždinskoj katedrali i tijekom propovijedi je tumačio evanđelje toga dana. Osvrnuo se na Isusov govor o postu, molitvi i djelima milosrđa te tražio nadahnuće za življenje korizme za sebe i vjernike okupljene na tome slavlju u Katedrali. Govoreći o molitvi, želio je istaknuti kako moć molitve nije u izvanjskoj formi, nego u raspoloženju srca. Propovijed biskupa Radoša nije bila upućena ni jednoj, konkretnoj skupini vjernika i molitva krunice na javnim prostorima nije bila tema propovijedi. Način komunikacije biskupa Radoša tijekom propovijedi nije prozivanje osoba ili skupina ljudi, već tumačenje Božje riječi.

Komentari