karlo sokač

Bivši učenik Gospodarske škole i talentirani vratar ostao paraliziran od vrata na dolje, ali nade za oporavak ima!

Karlo Sokač, mladi talentirani vratar iz Križevaca, bivši igrač NK Varaždina u pionirskoj i kadetskoj sekciji te bivši učenik Gospodarske škole Varaždin je na Silvestrovo prošle godine doživio tešku prometnu nesreću i ostao potpuno paraliziran od vrata na dolje.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.09.2020. 11:18

Zadnja izmjena: 17.09.2020. 11:21

Karlo Sokač, mladi talentirani vratar iz Križevaca, bivši igrač NK Varaždina u pionirskoj i kadetskoj selekciji te bivši učenik Gospodarske škole Varaždin je na Silvestrovo prošle godine doživio tešku prometnu nesreću i ostao potpuno paraliziran od vrata na dolje.

Karlov nogometni put započeo je, a nažalost i završio u klubu NK Radnik Križevci. Iako su mu predviđali uspješnu karijeru, snovi su se uništili tog kobnog dana kada je kao putnik na stražnjem sjedalu autu stradao u prometnoj nesreći u kojoj su mu smrskani kralješci. Unatoč lošim prognozama, Karlo se probudio iz kome, počeo micati rukama i biti svjestan svega oko sebe. Nakon dvije operacije, upućen je u Varaždinske Toplice na rehabilitaciju. Kako nam je rekao njegov otac Davor, problemi počinju 31.7. kada mu HZZO skida pravo na financiranje rehabilitacije.

- Obiteljskim sredstvima uplatili smo još 28 dana (jadan dan u Varaždinskim Toplicama stoji 620 kuna) rehabilitacije, sakupili smo za još 6 dana, a prijatelji i kolege čuvši za naš problem krenuli su u razne akcije prikupljanja pomoći po društvenim mrežama. Karlo bi u Toplicama trebao biti još najmanje tri mjeseca, a dok je tamo ostaje nam uređenje sobe prilagođene osobama s invaliditetom. Dio smo uspjeli pokriti raznim humanitarnim akcijama ljudi dobrog srca. No, jednostavno za normalan život, za vrijeme i nakon rehabilitacije našeg Karla, to jednostavno nije dovoljno. Nakon rehabilitacije, Karlo će trebati svakodnevnu pomoć fizioterapeuta, a to HZZO ne pokriva - govori Davor Sokač i dodaje kako se u dosadašnjem tijeku rehabilitacije, Karlu se vratila funkcija desnog ručnog palca što im je probudilo nadu u Karlov djelomičan ili pak potpuni oporavak.

- Obraćam vam se ovim pismom u svrhu zamolbe za bilo kakav oblik pomoći. Bilo kakav prilog Karlu bi bio od ogromnog značaja i pomoći da u svojoj najtežoj i najvažnijoj utakmici izvuče barem neriješen rezultat. Unaprijed zahvaljujem na bilo kakvom obliku pomoći. Pomoći možete uplatom sredstava na Karlo Sokač IBAN HR8824020063210271450 ili se obratite ocu Davoru na broj mobitela: 098 136 6666‬

Komentari