KOLIKO KOŠTA ZDRAVLJE?

ALARMANTNO Biste li radije platiti ultrazvuk u privatnoj poliklinici ili čekali godinu dana u bolnici?

Odlučili smo provjeriti još jednom koliko sveukupno radiologa radi u bolnicama u Varaždinu i okolici, odnosno Koprivnici i Čakovcu.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.01.2019. 09:15

Zadnja izmjena: 15.01.2019. 09:36

Foto: Ilustracija

U posljednje vrijeme varaždinska bolnica našla se u središtu javnosti zbog informacija kako nova dva specijalista napuštaju bolnicu. Podsjetimo, radi se o bračnom paru Bušić -kardiolog Nikša Bušić i njegova supruga Nikolina, specijalist infektologinja, radni će staž nastaviti u zagrebačkoj bolnici Dubrava.

Bolnica novim mjerama želi privući liječnike u Varaždin, pa su se tako uredila 4 stana, govori se o izgradnji bolničkog vrtića i manjim kamatama za kredite. Energetski je obnovljeno sedam objekata u sklopu bolnice, izgradio se palijativni centar u Marofu, a priprema se i izgradnja objedinjenog hitnog prijema. Kako god, činjenica je da se liste čekanja u bolnici ne smanjuju, a jedan od većih problema je i nedostatak radiologa. Ostaje pitanje hoće li se sve više ljudi okrenuti pretragama u privatnim poliklinikama gdje primjerice na ultrazvuk dojke možete doći već za par dana po cijeni i platiti ćete ga 200 ili 300 kn. 

Odlučili smo stoga provjeriti još jednom koliko sveukupno radiologa radi u bolnicama u Varaždinu i okolici, odnosno Koprivnici i Čakovcu. Iako je ravnatelj Nenad Kudelić za jedan medij nedavno izjavio kako je u varaždinskoj bolnici 5 radiologa, na naš upit sada nije odgovorio, baš kao što je ignorirao upit o informaciji koju je naš portal prvi objavio, odnosno, informaciji o odlasku para Bušić. Iz koprivničke bolnice odgovorili su nam kako na odjelu radiologije trenutno radi 6 specijalista radiologije i 3 specijalizanta, a iz Čakovca također nismo dobili odgovor. 

Na web stranicama HZZO-a stoga smo odlučiti usporediti prve slobodne termine za određene ''popularne'' radiološke pretrage. Kako piše na stranici HZZO-a na kojima se možete i online naručiti, točnost prikazanih podataka je u nadležnosti zdravstvenih ustanova. Također, ova se lista čekanja ne odnosi se na hitne slučajeve koji imaju prednost. 

Komentari