priopćenje za medije

Oglasila se varaždinska bolnica - evo kakva je situacija s respiratorima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.11.2020. 09:02

Zadnja izmjena: 10.11.2020. 09:02

Varaždinska bolnica poslala je priopćenje za medije u kojem poručuju kako od samog početka epidemije na svakodnevnoj razini sa Ministarstvom zdravstva, Varaždinskom županijom i županijskim Stožerom rješavaju i preveniraju stanja koja su vezana uz zbrinjavanje bolesnika oboljelih od COVID-19, kao i svih drugih vitalno ugroženih pacijenata, onkoloških bolesnika i djece.

Kako su napisali, u bolnici je trenutno 17 pacijenata na respiratoru, a potrebu za njima nemaju samo COVID bolesnici već i pacijenti s ostalim akutno vitalno ugrožavajućim stanjima. Opća bolnica Varaždin trenutno raspolaže sa 18 stacionarnih i 6
transportnih respiratora, a tijekom ovog tjedna će biti nabavljena još dva. U planu je i dobava dodatnih respiratora putem Ministarstva zdravstva što će ovisiti o epidemiološkoj situaciji i projekciji potreba.

- Trenutno se postavlja i novi razvod kisika za davanje istog pacijentima koji će po potrebi biti smješteni u šatorima podignutim za tu svrhu u bolničkom krugu. U postojećih uvjetima OBV osigurava potrebnu medicinsku opremu i zdravstveni kadar preraspodjelom resursa unutar bolnice te mobilizacijom istih putem Ministarstva zdravstva iz drugih ustanova - poručuju iz bolnice. 

Komentari