obilazak bolnice

FOTO: Ministar Vili Beroš u Varaždinu - evo što je rečeno prilikom obilaska bolnice

Ministar zdravstva Vili Beroš susreo se danas s predstavnicima Varaždinske županije i ravnateljem bolnice Nenadom Kudelićem, a zajedno su obišli i vojne šatore postavljene u krugu bolnice.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.11.2020. 13:45

Zadnja izmjena: 14.11.2020. 13:45

Ministar zdravstva Vili Beroš susreo se danas s predstavnicima Varaždinske županije i ravnateljem bolnice Nenadom Kudelićem, a zajedno su obišli i vojne šatore postavljene u krugu bolnice.

Prema riječima ministra Beroša, situacija na sjeveru nije najoptimalnija, ali se bez obzira ns sve ne trebaju zanemariti ostali pacijenti. - Dugo smo razgovarali o svemu onom što je učinjeno. I župan i ravnatelj mogli bi satima pričati o tome kojim su sve izazovima odgovarali ovih dana. Počevši od infrastrukture naših bolnica pa do potrebe za kisikom. Sretni smo isto tako što poduzetnici i vlasnici firma doprinose nalaženju rješenja. Hvala županijskim zdravstvenim snagama. Raspolažemo s dovoljnim kapacitetima i kadrovima s dobrim odgovorim na ove izazove - rekao je Beroš i dodao kako svi zajedno možemo doprinijeti da prebrodimo ovu krizu.

''Ako se situacija pogorša, idu strože mjere..''

Župan Radimir Čačić rekao je da u ovom trenutku imamo najgore brojeve u Europi, ali i najavio kako će se u slučaju pogoršanja situacije ići na stože mjere i na kraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata. - Reakcije pokazuju da bi mogli polako ići prema zaustavljanju, iako nam se prosječno povećava broj ljudi u bolnicama. Očekujemo da će doći barem do brojke od 230 bolesnika u bolnicama. Nadajmo se da do strožih mjera neće doći toga neće doći, a pravi način da do toga ne dođe jest poštovanje preporuka - rekao je župan. 

Ravnatelj bolnice Nenad Kudelić govorio je o situaciji s lokacijama OB Varaždin te rekao kako se trenutno raspolaže s 25 respiratora. Otvorila se i treća jedinica intenzivnog liječenja, a mobilizirano je i deset medicinskih sestara iz Zagreba.

- Čak 90 djelatnika bolnice izbačeno je iz stroja zbog koronavirusa, a većinom su to medicinske sestre. Na posudbu su stigla tri respiratora iz Ministarstva zdravstva, dodatna tri su kupljena, pet je nabavljeno putem županijskih sredstava, dodatna dva su kupljena putem donacija. Otvorili smo treću jedinicu intenzivnog liječenja, upravo iz te velike potrebe, potreban je poseban visoko educirani zdravstveni kadar - rekao je Kudelić i dodao kako šatori služe kao funkcionalna rezerva i za slučaj da se naglo poveća broj bolesnika.

Komentari