najnovije informacije

U varaždinskoj bolnici u zadnja 24 sata preminulo deset osoba, sve više pacijenata na bolničkom liječenju

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.11.2020. 10:25

Zadnja izmjena: 25.11.2020. 10:49

Foto: ARHIVA

U posljednja 24 sata u varaždinskoj bolnici umrlo je deset pacijenata zaraženih koronavirusom, a na bolničkom liječenju nalazi se 212 pacijenata. Varaždinska bolnica trenutačno raspolaže s 23 respiratora, a putem Ministarstva zdravstva doći će još dva dodatna respiratora.

Ovo su najnovije informacije o kojima je izvijestio ravnatelj bolnice Nenad Kudelić prilikom posjete predsjednika Hrvatske liječničke komore Krešimira Luetića te dodao kako će vojni šatori morati biti novi stacionarni odjel, iako je početna ideja bila da samo služe kao tranzicija za pacijente koji se smještaju na druge odjele.

'' Korona će postati glavni uzrok smrti u Hrvatskoj''

Ukoliko se bolnički kapaciteti nastave puniti velikom brzinom, nije isključena mogućnost da se za pacijente osiguraju neki vanbolnički kapaciteti. - Mi imamo nekoliko dvorana koje možemo u roku od 48 sati mobilizirati i pripremiti ih da budu spremne za ovu situaciju - rekao je Robert Vugrin, načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije. 

Predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić dao je podršku zdravstvenom osoblju varaždinske bolnice i rekao kako je Covid, sa stopom smrtnosti od 50 umrlih dnevno drugi uzrok smrti u Hrvatskoj. - U slučaju da se rast nastavi, korona će postati glavni uzrok smrti u Hrvatskoj, to javnost treba znati i svi se trebaju ravnati prema tim podacima - rekao je Luetić i dodao kako će u slučaju daljnjeg porasta varaždinska bolnica morati potražiti pomoć drugih ustanova.

 

Komentari