najavio župan

Kamatne stope stambenih kredita liječnicima niže od 2 posto, ta mogućnost uskoro čeka učitelje i profesore

Trend odlaska liječnika nije zaobišao ni varaždinsku bolnicu, a prilikom obilaska obnovljenih zgrada župan Radimir Čačić najavio je nove mjere kojima će se županija boriti protiv toga problema

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.01.2019. 13:15

Zadnja izmjena: 16.01.2019. 13:19

Foto: Luka Šalamun

Trend odlaska liječnika nije zaobišao ni varaždinsku bolnicu, a prilikom obilaska obnovljenih zgrada župan Radimir Čačić najavio je nove mjere kojima će se županija boriti protiv toga problema. Kako je naveo, u varaždinskoj bolnici trenutno je zaposlen 261 liječnik, 8 više nego što je to bilo 1. svibnja 2016.

Prema županovim riječima, Županija izdvaja vlastita sredstva u proračunu za edukaciju liječnika, a najavio je kako se u suradnji sa Zagrebačkom bankom planiraju liječnicima i medicinskim sestrama s diplomom spustiti kamatne stope za dugoročne stambene kredite koje bi se trebale kretati ispod 2 posto. Prema najavama, ovo je pilot projekt, a on bi kasnije trebao obuhvatiti i učitelje i profesore. - To ćemo prvo napraviti u zdravstvu, to je pilot projekt. To je kao da su se ljudima povećale plaće na koje ne možemo utjecati jer to može samo država - rekao je župan. 

Što se tiče već prije najavljivane izgradnje dječjeg vrtića u sklopu bolnice, Čačić je rekao kako se na logopediji i dežurnim ambulantama u prizemlju otvorila mogućnost otvaranja dječjeg vrtića. - Prostor je tu, treba ga opremiti i pustiti u funkciju i naći partnera da se to realizira - rekao je župan. 

 

 

Komentari