novost

Bolt romobili više neće biti dostupni u Varaždinu

Izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama za sve vozače romobila propisano je obavezno nošenje kaciga, što uvelike mijenja način provođenja usluge najma romobila i njihove upotrebe u prometu...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.11.2022. 10:34

Zadnja izmjena: 21.11.2022. 10:38

Grad Varaždin zaprimio je obavijest od tvrtke Bolt o povlačenju e-romobila iz Varaždina, a u sljedećih nekoliko dana Bolt romobili uklonit će se s javnih gradskih površina.

Naime, izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama za sve vozače romobila propisano je obavezno nošenje kaciga, što uvelike mijenja način provođenja usluge najma romobila i njihove upotrebe u prometu.

„Tvrtka Bolt je nažalost zbog novonastale globalne situacije i ekonomskih okolnosti u smislu troškova, kao i zbog nadolazećeg zimskog perioda, primorana obustaviti uslugu najma e-romobila u Varaždinu. Nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti imati priliku ponovno, u suradnji s vama, razmotriti uvođenje Bolt e-romobila na ulice Grada Varaždina.“ – ističu iz tvrtke Bolt.

U sljedećih nekoliko dana Bolt romobili uklonit će se s javnih gradskih površina.

- Vjerujem da su se naši građani navikli na Bolt romobile i da su im bili dosta praktični za korištenje, ali jasno je da s obzirom na novi zakon i obvezno nošenje kacige, treba uvesti potrebne promjene oko provođenja projekta. To svakako tvrtki Bolt donosi dodatne troškove i pitanje je isplativosti. No, smatram da je iznad svega najvažnija sigurnost naših sugrađana, a bez upotrebe kacige taj segment ne može biti zadovoljen -  rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Komentari