u kojoj je fazi projekt?

Kako bi promet u Varaždinu trebao teći nakon što se realizira projekt 'Kućanska rampe'?

Kako je rekao gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, idejno rješenje 'davno je gotovo', dok je za idejni projekt rok do kraja travnja nakon čega slijedi zahtjev za lokacijsku dozvolu.
Objavljeno: 23.04.2022. 09:49

Zadnja izmjena: 23.04.2022. 09:49

'Projekt Kučanske rampe dobit će do kraja godine građevinsku dozvolu i on je uvršten u Sporazum za sjever u sklopu projekta Lepoglavske spojnice', rekao je u gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj u emisiji eTV studija.

Kako je rekao, idejno rješenje 'davno je gotovo', dok je za idejni projekt rok do kraja travnja nakon čega slijedi zahtjev za lokacijsku dozvolu.

- S obzirom da sam sa svim javno pravnim tijelima, prije svega HŽ-om u razgovorima, očekujem da ćemo već u lipnju izdati lokaciju dozvolu, a nakon toga ide natječaj za glavni projekt koji treba biti gotov do listopada, studenog i očekujem da do kraja godine imamo građevinsku dozvolu za tu spojnicu Wisertova Supilova - najavio je Bosilj.

'Ovo je rješenje'

Objasnio je kako bi taj cijeli projekat trebao izgledati. Prema njegovim riječima, prijelaz neće biti gdje i do sada već u produžetku Wisertove ulice.

- Dakle, rješenje je produžetak Wisertove do istočne obilaznice. Dogovorili smo denivelaciju te naše ceste tako da će ta cesta ići ravno, bez zavoja prema Kućanu i ta će cesta postati žila kucavica i poveznica svih Kućana sa Gradom Varaždinom i onda će doćio do kraja Wisertove i tu će ući ispod pruge i izaći će vam na Supilovu na način da će biti na Supilovoj dva rotora - jedan gdje je sada Kućanska rampa, a drugi na željezničkom kolodvoru. Kućanska rampa će se zatvoriti za promet automobilima, odnosno biti će samo za željeznički i biciklistički promet - objasnio je Bosilj.

 

Komentari