1. svibnja

Za Praznik rada se sprema velika proslava na Dravi, očekuje se 7.000 ljudi, ali i poseban gost

Program proslave Praznika rada na Dravi su danas najavili gradonačelnik Neven Bosilj, zamjenik Miroslav Marković i direktorica Turističke zajednice Jelena Toth...
Objavljeno: 26.04.2022. 10:21

Zadnja izmjena: 26.04.2022. 10:23

Foto: Arhiva

Nakon tri godine stanke vraća se proslava 1. svibnja, Praznika rada, na Dravi u organizaciji Grada Varaždina i Turističke zajednice Grada Varaždina, a kako je najavljeno, prisustvovat će i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Program proslave Praznika rada na Dravi su danas najavili gradonačelnik Neven Bosilj, zamjenik Miroslav Marković i direktorica Turističke zajednice Jelena Toth. U programu ovogodišnje proslave Praznika rada će sudjelovati preko 150 izvođača.

- Od 1990. godine tu proslavu je organizirao SDP, nakon toga je organizaciju preuzeo Grad Varaždin. I dalje to treba biti u organizaciji Grada jer Prvi maj nije baštinila nijedna stranka ni politička opcija, Prvi maj je civilizacijski doseg koje trebaju slaviti svi naši sugrađani, posebice danas kada 99% sugrađana spada u kategoriju radnika. Uz sve nas Varaždince i goste, načelno je potvrđeno da će nam se pridružiti i predsjednik Milanović - rekao je Bosilj.

Priprema se 7.000 porcija graha

Marković je dodao kako će se ove godine pripremiti 7.000 porcija graha. - Ne moramo više brinuti o broju prisutnih jer gotovo da nema više epidemioloških mjera, zbog čega očekujemo jako velik broj ljudi. Upravo zato što Praznik rada pada na nedjelju mislimo da će se više ljudi odlučiti za dolazak - rekao je. 

Kako je rečeno, ujutro će na osam lokacija u gradu Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica izvesti budnicu, nakon čega kreće program na Dravi. - Okupljanje posjetitelja kreće od 9:30 sati, a u 10 sati kreće prigodni program za kojeg je ove godine zadužen Saša Grabarić, kao i podjela graha. U prigodnom će programu nastupiti Mali bubnjari i Mali slavuji DND-a, Varaždinske mažoretkinje, Centar tradicijske kulture Varaždin, Kuburaška udruga Maruševec i DJ, a zabava je predviđena do 16 sati - rekla je Toth.

Komentari