kakva je budućnost?

Bosilj: Po meni, ovo je idealno vrijeme kada bi se Termoplin trebao prodati

Objavljeno: 23.04.2022. 07:52

Zadnja izmjena: 23.04.2022. 10:46

'Grad Varaždin mora razmisliti kakvu budućnost vidi u Termoplinu s obzirom da je Europska unija odredila da se do 2035. plin mora izbaciti iz upotrebe', rekao je u emisiji eTV studija gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

Prema najavama, na skupštini Termoplina predložit će se da se sva dobit prebaci u zadržanu dobit koja sada sveukupno iznosi oko 63 milijuna kuna. Također, prijedlog je također da se isplati dividenda od 350 kuna po dionici iz zadržane dobiti, a na taj bi način, prema njegovim riječima, Grad Varaždin trebao 'povući' oko 9 milijuna kuna. Ipak, Grad Varaždin mora razmisliti kakvu budućnost vidi u Termoplinu, smatra Bosilj.

- Europska unija više plin ne smatra zelenom energijom i prije je bilo da moramo plin iz upotrebe izbaciti do 2050.godine, a sada je zbog krize Europska unija sve ubrzala i do 2035. moramo izbaciti plin tako da moramo ozbiljno razmisliti o tome kakvu budućnost mi vidimo u Termoplinu. Da li Grad uopće u toj tržišnoj djelatnosti treba imati udjele - rekao je Bosilj.

'Postoji veliki interes'

Prema njegovim riječima, u ovom trenutku postoji interes velikih europskih divova za kupnjom Termoplina.

- Po meni i po tome što mi kažu financijski stručnjaci, u ovom trentuku je vrijeme kad bi se Termoplin mogao prodati. Samo bi trebali onda znati što ćemo sa tim novcima konkretno napraviti i to iskomunicirati sa građanima. Građani se ne trebaju brinuti, ugovorene su kvote za kućanstva i industriju za sljedeće razdoblje i ne vidim da će tu biti nekakvih potresa - rekao je Bosilj.

 

 

Komentari