etv studio

eTV - Bosilj došao s dokumentom: 'Imamo građevinsku dozvolu za sanaciju bala!'

Ovaj je dokument Bosilj nazvao 'vrlo važnim korak i dodao da će se bale sigurno početi rješavati ove godine. Već slijedeće srijede, najavljuje Bosilj, Grad Varaždin predati će Fondu za zaštitu okoliša zahtjev za sufinanciranje rješavanja bala...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.04.2022. 11:34

Zadnja izmjena: 21.04.2022. 11:34

Gradonačelnik Neven Bosilj danas je u eTV studiju pokazao građevinsku dozvolu za sanaciju zatvorenog odlagališta neopasnog otpada na lokaciji Brezje u Varaždinu koja je prema njegovim riječima, stigla netom prije početka emisije.

Ovaj je dokument Bosilj nazvao 'vrlo važnim korak i dodao da će se bale sigurno početi rješavati ove godine. Već slijedeće srijede, najavljuje Bosilj, Grad Varaždin predati će Fondu za zaštitu okoliša zahtjev za sufinanciranje rješavanja bala.

- Dobili smo dokumente koji nije mogla dobiti nijedna prethodna uprava, a dobili smo ga zato jer smo radili s Fondom za zaštitu okoliša, s ministarstvom gospodarstva, Hrvatskim vodama i svim čimbenicima koja su javno pravna tijela i koja su trebala dati suglasnosti prvo na plan sanacije, zatim na elaborati i u konačnici da dobijemo akt s kojima možemo pokrenuti daljnje postupke - rekao je Bosilj između ostalog.

'Vezano uz bale, isključivo ćemo pregovarati s grupom CIOS'

Rezultat nagodbe s T&H Investom koja je prihvaćena na protekloj sjednici Gradskog vijeća je jednadžba s jednom nepoznanicom, kaže Bosilj.

- Vezano uz bale, isključivo ćemo pregovarati s grupom CIOS. Prošla nagodba je bila na snazi četiri mjeseca sve do srpnja kad je ovo Gradsko vijeće nije 'maknulo' iz razloga jer je nitko nije želio potpisati. Dakle, ja sam pitao i T&H Invest i CIOS grupu i rekli su mi da uopće nisu dogovorili nagodbu s Gradom Varaždinom i da ona nema smisla - rekao je Bosilj između ostalog.

'Moj motiv je Grad razriješiti utega, Čehok imao druge motive'

Na pitanje zašto je nagodbu koju je predlagao bivši gradonačelnik Ivan Čehok nazvao 'lopovskom', a zašto nagodba koja je sad prošla to nije, Bosilj odgovara:

- Prvo i osnovno je motiv sklapanja. Moj motiv je bio da Grad Varaždin razriješim utega koji imamo i mača nad glavom, dok je bivši gradonačelnik imao neke druge motive. Prethodnu nagodbu je predlagala osoba koja je imala probleme sa jednim značajim segmentom društva koji se zove DORH. Čak štoviše, njezin dio USKOK koji se bavi suzbijanjem korupcije i organiziranog kriminala. Već sam činjenica je budila sumnju u tu nagodbu - rekao je Bosilj i dodao kako  je također važno što ova nagodba ne zadire u kazneno pravne postupke koji se vode protiv određenih čimbenika iz prethodne gradske vlasti.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj pogledajte ovdje:

 

Komentari