SJEDNICA VLADE

Broj cijepljenih prvom dozom pada, no pojavnost mentalnih poremećaja raste

Objavljeno: 24.06.2021. 08:24

Zadnja izmjena: 24.06.2021. 08:25

Foto: Arhiva

U Hrvatskoj se, kao i u ostalim zemljama zahvaćenim ozbiljnom epidemiološkom situacijom, očekuje povećana pojavnost mentalnih poremećaja - naglasili su jučer na sjednici Vlade.

Kako prenosi Jutarnji list, na jučerašnjoj sjednici Vlade bilo je riječi, između ostalog, o aktualnom epidemiološkom stanju u Hrvatskoj. Zaključeno je kako se situacija poboljšava, no broj cijepljenih osoba prvom dozom ne dostiže ciljani postotak. U zadnjih tjedan dana se broj onih koji su cijepljeni prvom dozom povećao za samo 1 posto, što nije pogodno za ovogodišnju turističku sezonu te pojavu novih sojeva koronavirusa. Također, istaknula se potreba očuvanja mentalnog zdravlja te je najavljeno osnivanje radne skupine za mentalno zdravlje u post covid periodu. 

- Zaključno s 22. lipnja utrošene su 2 389 633 doze cjepiva. Dosad je 1 456 750 osoba cijepljeno s najmanje jednom dozom, među kojima je njih 932 833 primilo obje doze. Ministarstvo zdravstva uputilo je nalog HZJZ za akceleraciju cijepljenja stanovništva prvom dozom - rekao je na sjednici ministar zdravstva Vili Beroš

Komentari