predsjednica u varaždinu

Čačić: Kada bi nam Vlada davala 274 milijuna godišnje, možda bih se ponovno učlanio u HNS''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.12.2018. 15:30

Zadnja izmjena: 20.12.2018. 15:33

Foto: Viktor Hranić

Nakon što se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prigodnim govorim obratila  Pumama koji su se se nakon 10 godina izbivanja vratili u vojarnu u Varaždin, sastala se sa županijskim vrhom na čelu sa županom Radimirom Čačićem.

Prema riječima župana Čačića, na sastanku se između ostalog razgovorali o dvije ključne teme: jedna je nepostojanje odluke Vlade da skine limite koji sprječavaju da se rade EU projekti te vraćanje duga za JPP. -Slušamo sulude izjave da će Vlada Varaždinskoj županiji dati 274 milijuna kuna godišnje. Pa ja bi se možda ponovno učlanio u HNS da je to istina. Neće oni nama ništa dati nego im je to ukupna obveza povrata novca u sljedećih 20 godina nama koji mi sad dajemo.

Na pitanje je li Varaždinska županija bila loš gospodar upravljanja vojnim nekretninama, konkretno vojarnom koja je 10 godina zjapila prazna, Čačić je rekao kako je njome upravljao Grad, a ne Županija.- Gospodarilo se jako loše i nije se napravilo ništa. Drago mi je da se Pume vraćaju jer one tu pripadaju, a to što igrom slučaja to spašava te objekte, to morate pitati one koji su time i upravljali - rekao je Čačić.

Predsjednica Grabar Kitarović rekla je kako povratak vojske u Varaždin nije povratak vojnog roka na mala vrata nego bolji prostorni raspored Hrvatske vojske. - Mislim da će to svakako pridonijeti i gospodarskom razvoju i razvoju drugih djelatnosti i rješavaju demografskih prilika u mjestima gdje se otvaraju vojarne - rekla je predsjednica. 

 

Komentari