SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

Čačić: ''Jan Kerekeš je lokalni trećerazredni glumac, a prosvjed politička manipulacija''

Župan Radimir Čačić na današnjoj sjednici skupštine nije zaboravio spomenuti Jana Kerekeša koji je na prosvjedu izrazio nezadovoljstvo iznosom koji im je dodijelila Varaždinska županija na javnom natječaju za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.07.2020. 10:36

Zadnja izmjena: 09.07.2020. 11:09

Foto: Dino Možek

Župan Radimir Čačić na današnjoj sjednici skupštine osvrnuo se na Jana Kerekeša koji je na prosvjedu izrazio nezadovoljstvo iznosom koji im je dodijelila Varaždinska županija na javnom natječaju za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro.

<< Kerekeša u protestu podržali SDP-ovi Klapša i Posavec: "Županija ne cijeni rad Kerekesh Teatra"

Konkretno, riječ je o iznosu potpore od 3.000 kuna, a nakon što mu je Varaždinska županija odgovorila da neće uzimati invalidima kako bi dali Kerekesh Teatru, Jan je županu poručio: ''Stari ste, umorni ste, idite se odmoriti, idite u mirovinu.'' Župan Čačić očigledno nije zaboravio na ove riječi te je na današnjoj sjednici Jana nazvao ''lokalnim trećerazrednim glumcem'', a prosvjed koji su podržali neki članovi SDP-a i HNS-a ''političkom manipulacijom.''

<< Županija: "Nećemo uzeti osobama s invaliditetom, da bismo dali Kerekesh Teatru"

- On se pojavio sa nekim neobičnim likovima iz HNS-a i SDP-a sa zahtjevom da se njemu daju novci od invalida i umirovljenika, a od prošle godine je ta neprofitna udruga prenijela 670 tisuća kuna profita. Da je mene netko pitao, ja mu ne bih dao lipe - i zbog toga kakva mu je kvaliteta i zbog toga što imaš obraza se javiti da se da tebi koji u džepu držiš 670 tisuća kuna. Ljudi nemaju srama - rekao je Čačić.

 

Komentari