gostovanje na n1

Čačić: ''Jučer sam govorio na sprovodu svog prijatelja, bio je zdrav, a onda se zarazio''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.11.2020. 14:35

Zadnja izmjena: 25.11.2020. 14:53

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić bio je gost N1 Studija gdje je govorio o situaciji s epidemijom koronavirusa u našoj županiji te rekao kako broj zaraženih i umrlih raste i podijelio osobno iskustvo.

- Imate ljudi koji umiru s 50 godina. Imate ljude koji su potpuno zdravi i umiru. Govorio sam jučer na sprovodu svog prijatelja koji je bio potpuno zdrav - prije 20 dana se zarazio, prije tri dana umro, a bio je u punoj formi, rekao je Radimir Čačić. Kako je dodao, nacionalni stožer zakasnio je s odobravanjem mjera koje je zatražio županijski stožer.

- Odgovornošću se ne bih bavio, ali bih molio da lokalni HDZ ne izlazi u javnost s tezama kako je to sasvim nepotrebno i štetno, kako građani Varaždinske županije moraju platiti kompenzaciju ugostiteljima. Groteskno je prikupljanje poena na temelju suprotstavljanja županu. Svi moramo preuzeti svoju razinu odgovornosti - rekao je Čačić i između ostalog dodao kako sustav funkcionira ''zahvaljujući fantastičnim ljudima i izvanrednim naporima''.

 

Komentari