komentar varaždinskog župana

Čačić: Nema razloga da se ne otvore fitness centri, kazališta i kina

O otvaranju škola, kako smo već pisali, odlučivat će županije, a kada je riječ o fitness centrima i rekreativnom sportu, tu će biti određenog popuštanja, ali nije još odlučeno u kojem opsegu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.01.2021. 08:44

Zadnja izmjena: 27.01.2021. 08:58

Ugostiteljske terase zasad se najvjerojatnije neće otvarati, na stolu je pak pitanje hoće li se uopće kafićima dopustiti izdavanje kave za van, jer neki smatraju da je i to rizik, piše Jutarnji.

O otvaranju škola, kako smo već pisali, odlučivat će županije, a kada je riječ o fitness centrima i rekreativnom sportu, tu će biti određenog popuštanja, ali nije još odlučeno u kojem opsegu. Varaždinski župan Radimir Čačić kaže da neće biti otvaranja ugostiteljstva jer bi se time upropastila sezonu, piše Jutarnji. Ipak, dodaje kako se ugostiteljima koji su ugroženi i njihovim obiteljima trebalo pomoći, ali ne na način da mjere potpore kasne dva mjeseca i da moraju prvo platiti režije i najam i onda čekati mjesecima da im država nadoknadi troškove.

- Mjera od 4.000 kuna je dobra, ali ne može se dogoditi da dva mjeseca čekaju potporu. Kada je riječ o nadoknadi troškova, od 16.000 subjekata, isplata je izvršena samo za njih 600. To znači da je mjera u realizaciji promašena, jer ljudi koji ne mogu isplatiti plaće i plaćati kredite sada bi trebali platiti prvo režije i najam, a oni to ne mogu i stvara se nered - rekao je Čačić koji smatra kako nema razloga da se ne otvore fitness centri, kazališta i kina.

- Kada je riječ o školama, kod nas ostaje kako je -:u školu idu učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole, maturanti i zadnji razredi strukovnih škola, a ostali su online - kaže Čačić.

Komentari