intervju

Čačić za N1: Tražit ćemo još strože mjere za Varaždinsku županiju

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.12.2020. 13:18

Zadnja izmjena: 02.12.2020. 13:18

Varaždinski župan Radimir Čačić u emisiji N1 studio uživo komentirao je situaciju s korona virusom i rekao kako je od deset najgorih u Europi čak šest hrvatskih županija, među kojima je i Varaždinska. 

Čačić smatra da je odgovornost uglavnom na Nacionalnom stožeru, no dio odgovornosti snose i lokalne zajednice. - Prije desetak dana sam na sastanku Vlade rekao da tražim da nam daju scenarije, jasnu sliku na kojim brojevima idu koje mjere, do razine policijskog sata. To što tražim još uvijek vrijedi. Vlada mora dati jasnu sliku koje mjere će pooštravati, da ljudi imaju sliku, ali i koje će biti kompenzacije gospodarstvu - rekao je Čačić između ostalog i dodao kako će se tražiti još strože mjere.

- Tek se od desetog dana može gledati učinak mjera. Čini mi se da će ove mjere ublažiti rast ili nas dovesti do ravne crte i to bi bilo dobro. Tražit ćemo danas ili sutra strože mjere za našu županiju od ovih koje su sad .  rekao je Čačić, no nije htio otkrivati o kojim se mjerama radi prije nego što ih predstave Stožeru.

Komentari