u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Tri međimurske srednje škole škole dobile Erasmus akreditaciju

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.02.2021. 11:59

Zadnja izmjena: 16.02.2021. 12:00

Trima međimurskim srednjim školama, Gospodarskoj školi Čakovec, Srednjoj školi Prelog i Srednjoj školi Čakovec, dodijeljena je Erasmus akreditacija u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u novom programu od 1. ožujka 2021. do 31. prosinca 2027. godine.

Akreditaciju su dobile samo 22 škole u Hrvatskoj, a međimurske škole ocijenjene su maksimalnim brojem bodova za kvalitetu projektnog prijedloga. Erasmus akreditacija pruža mogućnosti za mobilnost u svrhu učenja kao potpora organizacijama koje učenicima, učiteljima i nastavnicima, voditeljima osposobljavanja i drugom obrazovnom osoblju nude mogućnosti za profesionalni i osobni razvoj. 

Pohvale na radu i predanosti na promicanju kvalitete obrazovanja ravnateljima je uputio župan Međimurske županije Matija Posavec:

- Međimurje ima 4000 srednjoškolaca od kojih je više od 1000 njih sudjelovalo u jednom od Erasmus projekata. Stjecanje novih znanja i iskustava u inozemstvu veliko su bogatstvo koje je učenicima omogućeno, a uspješnost Erasmus projekata u strukovnom obrazovanju odraz je kvalitetne obrazovne klime u našoj županiji pred kojom je najveće ulaganje u obrazovanje do sad - rekao je župan Posavec. 

 

Komentari