konferencija za medije

Čehok: Čačić je protiv djece na klizalištu, s sjedi na metar od čovjeka bez maske

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.11.2020. 11:23

Zadnja izmjena: 20.11.2020. 11:33

Župan Radimir Čačić je sinoć u RTL direktu prozvao gradonačelnika Ivana Čehoka i rekao kako se ponaša neodgovorno jer se u Varaždinu organzira Advent za vrijeme kada smo ''u najgoroj situaciji u Europi'', misleći na veliki broj novozaraženih u Varaždinskoj županiji.

Gradonačelnik Čehok odgovorio je danas na prozivke i rekao da je ideja da je za sve odgovoran Advent smiješna. - Nek mi netko objasnio kako bi se tridesetak djece koja kližu na 800 kvadrata mogla zaraziti. Mi moramo građane potaknuti da izlaze van i da budu vani na zraku, ali pridržavajući se mjera. S druge strane imamo župana koji na sastanku sjedi metar od drugog čovjeka bez maske - rekao je Čehok. 

''Izvor zaraze su velika postrojenja i pogoni''

Što se pak tiče zatvaranja ugostiteljskih objekata, a to je mjera koja bi danas mogla biti usvojena od strane nacionalnog stožera, Čehok tvrdi kako izvor zaraze nisu kafići već uredi i velika postrojenja i pogoni. - Gradski stožer uputio je zahtjev nacionalnom stožeru da se ide na ciljana testiranja u tvrtkama. Grad je ponudio i sredstva i novac, ali mi nemamo struku ni liječnike i ne možemo to sami provesti kao Grad Zagreb. Da imam ovlasti župana, ja bih to odmah učinio - rekao je gradonačelnik. 

Komentari