Sjednica Grada Varaždina održala se danas elektroničkim putem i to sa samo jednom točkom na dnevnom redu - odlukom o prodaji oko 7,5 tisuća kvadratnih metara zemljišta u Brezju koja je prihvaćena jednoglasno.

<< Poslovni partneri Mercedes-Benza kupuju zemljište u Brezju - zapošljavat će inženjere

Kao što smo već izvijestili, na tom bi zemljištu trebao niknuti poslovni prostori inženjerske tvrtke u poslovnom odnosu s njemačkim Mercedes-Benzom. Kako je rekao gradonačelnik Ivan Čehok, ova je investicija početak pretvaranja Brezje u najveću industrijsku zonu takvog tipa. - Tu idemo s novim tehnologijama, između ostalog s informatičkom industrijom, industrijom solarnih panela, metalskom industrijom i to je sigurno zona koja će podići Varaždin u smislu industrijskog restrukturiranja i zaposliti mlade ljude- rekao je Čehok.

Kako je istaknuo, cijena kvadratnog metra narasla je sa 16 eura na 20 eura. - Ako cijelu zonu uspijemo pretvoriti u industrijsku zonu, mi ćemo kompletan trošak zbrinjavanja bala uz pomoć Fonda i države uspjeti pokriti iz prodaje zemljišta u toj toni - objasnio je gradonačelnik i dodao kako će tvrtka vrlo brzo dobiti građevinsku dozvolu. 

Ključne riječi: bale, brezje, Brezje, Čehok, čehok,

Komentari

20.08.2020. 14:15h Zadnja izmjena: 20.08.2020. 15:32