UREĐENJE GRADA

Foto - Čehok i Bunić obišli radove u Varaždinu i izvijestili o daljnjim planovima

Objavljeno: 06.05.2021. 13:24

Zadnja izmjena: 06.05.2021. 15:13

Gradonačelnik Ivan Čehok u četvrtak je s direktorom gradske tvrtke Varkom Željkom Bunićem i suradnicima obišao komunalne, infrastrukturne i prometne radove u gradu Varaždinu.

U Sajmišnoj ulici, nakon postavljanja kanalizacije i vodovoda, završili su radovi na sanaciji i proširenju prometnice pri čemu je asfaltiran kolnik i postavljena prometna signalizacija. Direktor Varkoma Željko Bunić istaknuo je kako bi se na Sajmišnoj ulici, izvođenjem radova na odvodnji od ulice Tomislava Miškulina do novog kolektora, trebali riješili problemi poplava u slučaju velikih oborina.

Gradonačelnik je najavio kako su svi ovi radovi s krajnjim ciljem da građani mogu u novom dijelu grada, u produžetku Sajmišne, graditi nove stambene objekte, a zatim i izgradnja novog umirovljeničkog naselja te šetnice uz Plitvicu.

- Napravili smo infrastrukturu u Sajmišnoj ulici, kanalizaciju i vodovod, a u idućih nekoliko mjeseci će Grad Varaždin i gradska tvrtka Varkom sklopiti sporazum za izgradnju kanalizacije i vodovoda za odvojke gdje naši građani imaju preko stotinjak gradilišta. Izgradnja će započeti od jeseni, a nakon toga će građani moći tražiti i građevinske dozvole za svoja zemljišta. Grad Varaždin će nakon toga osigurati i svu daljnju infrastrukturu, struju, plin i optičku mrežu kako bi se ovaj dio naselja mogao razvijati da ljudi mogu imati svoja gradilišta i individualne stambene objekte. Probit ćemo okomite ulice na produžetak Sajmišne. Krajnji cilj je da s desne strane kompleksa izgradimo veliko umirovljeničko naselje i šetnicu uz Plitvicu – rekao je Čehok.

Daljnja uređenja

U Ulici Ratimira Hercega Grad Varaždin uređuje parkirališni prostor oko zgrada gdje parkiralište i nogostupi od izgradnje zgrada 60-ih godina do danas nikad nisu bili sanirani. - Uredit ćemo i proširiti parkirališta za sve stanare. Time se nastavlja uređivanje parkirališta u višestambenim naseljima, a idući tjedan krenuti će radovi na uređenju parkirališta u Špinčićevoj za stanare Špinčićeve i Boškovićeve ulice – rekao je gradonačelnik.  

 

Komentari