uoči sjednice vijeća

Čehok: ''Ne idemo za tim da cijeli grad bude pod naplatom''

Na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća koja će se održati sutra, naći će se prijedlog odluke o proširenju zone parkiranja, točnije prijedlog odluke o organizaciji i naplati parkiranja na području Grada...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.06.2020. 13:11

Zadnja izmjena: 09.06.2020. 13:28

Na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća koja će se održati sutra, naći će se prijedlog odluke o proširenju zone naplate parkiranja, točnije prijedlog odluke o organizaciji i naplati parkiranja na području Grada, a ovu je točku komentirao gradonačelnik Ivan Čehok na konferenciji za medije.

Prema njegovim riječima, gradsko vijeća mora donijeti ovakvu odluku jer su to repovi i neriješeni računi koji su ostali od bivše gradske vlasti. - Mi moramo postupiti u skladu s koncesijskim ugovorom i moramo vidjeti što se u međuvremenu promijenilo. Išli smo na one lokacije na koje nas građani upozoravaju da je kaos u parkiranju, npr. ispred Konzuma u Ulici B. Radić i oko stadiona Slobodne i još niz lokacija gdje se parkiraju naši sugrađani ili iz Međimurja koji dolaze raditi u grad i do 15 h ga ne miču. Nismo išli za tim da znatno povećavamo broj parkirnih mjesta niti ne idemo za tim da cijeli grad bude pod naplatom - objasnio je Čehok, dodao kako građani i dalje imaju besplatan parking blizu centra, ali kako će i dalje biti 5 minuta tolerancije što se tiče parkiranja. 

 

 

 

Komentari