općinski sud u koprivnici

Čehok nepravomoćno oslobođen krivnje za zamjenu zemljišta

Gradonačelnik  Varaždina  Ivan Čehok i bivši direktor Parkova Miljenko Ptiček danas su na Općinskom sudu u Koprivnici nepravomoćno oslobođeni krivnje da su 2006. godine oštetili gradski proračun za više milijuna kuna – sklapanjem ugovora o zamjeni nekretnina...
Objavljeno: 08.04.2019. 13:10

Zadnja izmjena: 08.04.2019. 17:14

Foto: Arhiva

Gradonačelnik  Varaždina  Ivan Čehok i bivši direktor Parkova Miljenko Ptiček danas su na Općinskom sudu u Koprivnici nepravomoćno oslobođeni krivnje da su 2006. godine oštetili gradski proračun za više milijuna kuna – sklapanjem ugovora o zamjeni nekretnina.

Riječ je o postupku u kojemu se Čehoka i Ptičeka od 2015. godine teretilo da su zemljište na kojemu se danas u Varaždinu nalazi Mercator zamijenili za šumu Jelačićku na kojoj je kasnije sagrađena Arena, čime su prema optužnici oštetili proračun jer prema DORH-u Parkovi nisu ni bili vlasnici spomenute šume. Čehok je, međutim, poricao krivnju te isticao kako je odluku o toj zamjeni zemljišta donijelo tadašnje Gradsko poglavarstvo. Varaždinski gradonačelnik po izlasku iz sudnice nije želio komentirati ovu nepravomoćnu presudu, ali je rekao kako je sud pomno i savjesno razmotrio sve dokaze, te kako će i pravomoćno dokazati da štete za Grad nije bilo.

Komentari