Nakon prošlogodišnje rasprave je li bivša Varteksova zgrada najpogodnije mjesto za preseljenje gradske knjižnice, ovih dana uslijedila je rasprava treba li Aquacity preuzeti upravljanje ugostiteljskim objektom na mjestu dosadašnjeg Ritza.

Danas će se ispred spomenutog ugostiteljskog objekta na Korzu paliti lampaši, a gradonačelnika Čehoka na jučerašnjoj presici SDP-a poslovođa Ritza Damir Hosni prozvao je za gašenje dijela "kulturnog, društvenog i intelektualnog života grada".

Na naše pitanje kako komentira upućene mu kritike i prozivke, Čehok je odgovorio: "To je notorna glupost koju uopće ne želim komentirati. Ritz nije bio ni od kakvog značaja za kulturni i intelektualni život ovoga grada, jer takvih događanja unutra nikada nije bilo. Tek sada će ih biti!"

SDP je Čehoka prozvao za smanjenje prihoda od najma (mjesečno 7.000 kn manje nego do sada), no Čehok odgovara kako od dosadašnjeg najma nije prihodovao grad nego banka, te da su objekt primjeren knjižnici tražili i struka i ministarstvo - na što grad privatnog zakupca ne bi mogao obvezati.

- Priča da mi imamo nešto protiv nekoga jednostavno nije istinita. Nikoga mi nismo „isjerali“ nego su ugovori istekli – riječi su gradonačelnika, koji najavljuje spoj kulturnih sadržaja i ugostiteljstva u podrumskom prostoru koji se do sada nije koristio.

- Prema SDP-ovoj logici sve gradske prostore bismo trebali komercijalizirati. Oni kao vijećnici krše svoju prisegu da će štiti imovinu grada, a tvrtka i kompleks Aquacity su gradska imovina o kojoj Grad mora brinuti - zaključak je gradonačelnika Varaždina.

Ključne riječi: Čehok, čehok, ritz, sdp, SDP,

Komentari

28.02.2019. 08:56h Zadnja izmjena: 28.02.2019. 09:15