energetska kriza

Je li ovo rješenje za smanjenje računa za plin u Varaždinu?

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.04.2022. 08:57

Zadnja izmjena: 05.04.2022. 13:36

Energetska kriza ponovno aktualizira pitanje Termoplina, odnosno pitanje potpune privatizacije toga poduzeća. O tome smo između ostalog razgovarali s predstavnikom oporbe u Gradskom vijeću, Ivanom Čehokom.

Prema sadašnjem stanju stvari, tvrdi Čehok, Grad Varaždin iz Termoplina povlači 5 milijuna kuna dobiti koje bi po njegovom mišljenju trebalo preusmjeriti prema građanima. 

- Zašto to Grad radi? Ako danas imate udar na najsiromašnije građane, na one koji će se grijati preko Vartopa, na umirovljenike koji se ne griju jer nemaju. Idemo tih 5 milijuna kuna njima preusmjeriti. Zašto Grad koji ima novaca na računu jer ne radi ništa, zašto 5 milijuna kuna ne preusmjeri potrebama građana? - rekao je Čehok i dodao kako se gradska vlast ne interesira da uvede model ovakve pomoći.

 

S druge strane, Čehok tvrdi da ne vidi smisao da Grad ima većinsko vlasništvo nad Termoplinom u trenutku kada dođe do liberalizacije tržišta.

- U ovakvim okolnostima bi to bilo dobro jer bismo mogli dobit preusmjeriti u plaćanje ili subvenciju za siromašnije građane, no nema se za to sluha. Ja to i dalje predlažem da našim umirovljenicima pomognemo, ne ovako da ima dignemo uskrsnice sa 150 na 200 kuna , nego stvarno da ljudima pomognemo, no za ta nema sluha - kazao je Čehok.

 

Komentari