Čehok: ''Varaždin je spreman Hyundai-u pružiti sve odgovarajuće uvjete, ali trebamo potporu Vlade''

Najavu da će se graditi tvornica automobila Hyundai u Varaždinu prokomentirao je i gradonačelnik Ivan Čehok.Podsjetimo, Jutranji list prenio je informaciju kako jedan od vodećih proizvođača automobila u svijetu, južnokorejski Hyundai, razmatra mogućnost pokretanja proizvodnje u Hrvatskoj.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.12.2018. 10:18

Zadnja izmjena: 05.12.2018. 10:18

Najavu da će se graditi tvornica automobila Hyundai u Varaždinu prokomentirao je i gradonačelnik Ivan Čehok.Podsjetimo, Jutarnji list prenio je informaciju kako jedan od vodećih proizvođača automobila u svijetu, južnokorejski Hyundai, razmatra mogućnost pokretanja proizvodnje u Hrvatskoj.

Prema njegovim riječima, Grad Varaždin i njegova okolica prednjače u privlačenju stranih ulagača, posebno investitora u industrijske i proizvodne kapacitete. - To smo počeli raditi prvi pa smo tako napravili dvije najveće zone u Hrvatskoj, nekadašnju Slobodnu zonu, a danas Industrijsku zonu Sjever te poduzetničku zonu u Jalkovcu - rekao je Čehok i dodao kako su stvoreni preduvjeti da investitori svoja ulaganja mogu brzo i sigurno realizirati. 

Kako je rekao gradonačelnik, u Varaždinu postoji dovoljno srednjoškolskih i visokoškolskih ustanova za educiranje stručnih kadrova kojima se mogu zadovoljiti potrebe automobilske i drugih industrija. - Grad Varaždin je spreman pružiti sve odgovarajuće uvjete za ulaganje i automobilskoj industriji pa tako i kompaniji Hyundai.  Uz to, takvo veliko ulaganje mora imati potporu Vlade Republike Hrvatske i ostvaruje se preko državnih tijela - za kraj je poručio Čehok.

Komentari